Home Saopštenja „SNS je uhapsila Miškovića da bi se reklamirala“

„SNS je uhapsila Miškovića da bi se reklamirala“

129
0
Foto: https://www.b92.net

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da je SNS došla na vlast na priči o kriminalu i korupciji i uhapsila Miroslava Miškovića da bi se reklamirala.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da je SNS došla na vlast na priči o kriminalu i korupciji i uhapsila Miroslava Miškovića da bi se reklamirala.
U saopštenju tog pokreta se navodi da je u Skupštini Srbije održana sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, na kojoj je razmatran „Izveštaj Republike Srbije u okviru trećeg ciklusa Univerzalnog periodičnog pregleda i dobijene preporuke”, kao i da je Obradović rekao da gledajući ovaj izveštaj deluje da je u Srbiji sve u redu, a pravo stanje stvari nije baš takvo.

Osvrnuvši se na teme iz izveštaja poput vladavine prava i unapređenje pravosuđa, zaštite novinara i položaja starijih lica Obradović je naglasio da u izveštaju nije data prava slika jer je jasno da je pravosuđe i dalje neefikasno, privatni izvršitelji o kojima se govori kao o poboljšanju doneli su brojne probleme, novinari sve teže obavljaju svoj posao što se videlo i po napadu na novinare prilikom inauguracije predsednika, a o položaju starijih lica dovoljno govori što im penzije još uvek nisu vraćene.

On je istakao da je korupcija posebno važna tema ovog izveštaja i da je ono što su naše institucije navele samo maskiranje katastrofalnog stanja u zemlji. On je upitao prisutne da navedu nekog političara ili tajkuna koji je u poslednjih 30 godina korupcijom uništio ovu državu, a da se nalazi u zatvoru.

“Srpska napredna stranka je došla na vlast na priči o kriminalu i korupciji, uhapsila Miroslava Miškovića da bi se reklamirala, a čak ni taj proces nije završen“ – rekao je Obradović i istakao da je sve suprotno od onog kako se ova stranka reklamira i da je „ona generator kriminala i korupcije.“ On je dodao da koruptivni sistem nije samo proizvod vladavine Srpske napredne stranke, već i bivše vlasti DS-a, ali i nekadašnje vlasti SPS.

Kako se navodi u saopštenju, poslanici SNS-a su po svojoj ustaljenoj praksi pokušali da prikriju ključne poruke diskreditovanjem na ličnoj osnovi i horski ponavljali laži i klevete o Bošku Obradoviću.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here