Home Vesti „Izbori su novo poglavlje Inicijative u borbi za Naš grad“

„Izbori su novo poglavlje Inicijative u borbi za Naš grad“

180
0
Foto: https://www.b92.net

Inicijativa “Ne davimo Beograd“ najavila je da će u sredu organizovati druženje građana sa kandidatima i kandidatkinjama za beogradske odbornike.

Inicijativa “Ne davimo Beograd“ najavila je da će u sredu organizovati druženje građana sa kandidatima i kandidatkinjama za beogradske odbornike.
Kako je navedeno u saopštenju, druženje je zakazano za sredu 7. februar od 18 do 21 čas u KC “Grad“ u Beogradu.

“Lokalni izbori za Skupštinu grada Beograda novo su poglavlje Inicijative u borbi za Naš grad. Poglavlje u kojem želimo da borbu iz krajeva, naselja, blokova i komšiluka donosemo u Skupštinu grada Beograda, polazeći od uverenja da politika nastaje u mesnim zajednicama i lokalu i da za sveobuhvatnu promenu nisu potrebni spasioci i vođe, već informisani, zainteresovani i solidarni građani. Promena dolazi odozdo“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da listu čini 80 imena ljudi koji su se okupili povodom organizacije protesta, aktivista i aktivistkinja iz ekoloških, biciklističkih, kulturnih udruženja i lokalnih inicijativa za očuvanje javnih dobara u čijoj su borbi aktivno učestvovali.

“Sastavljena je po zip modelu, principu da se kandidati i kandidatkinje naizmenično smenjuju (41 žena i 39 muškaraca)“, zaključuje se u saopštenju.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here