Home Gradski izbori „Kao što su ukrali diplome, tako su onemogućili deci…“

„Kao što su ukrali diplome, tako su onemogućili deci…“

104
0
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac razgovarao je sa građanima u beogradskoj opštini Vračar.

Beograd — Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac razgovarao je sa građanima u beogradskoj opštini Vračar.
Tom prilikom on je obećao da će lista „Da oslobodimo Beograd – DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni“ ako pobedi na izborima 4. marta svim đacima prestonice omogućiti besplatne udžbenike.

On je podsetio da je Beograd već sprovodio takav projekat, ali da ga je ukinula vlast Srpske napredne stranke.

„Umesto da je taj projekat proširila na celu Srbiju, aktuelna vlast ga je obustavila. Kao što su ukrali diplome, lažni doktori nauka onemogućili su deci da imaju besplatne udžbenike“, rekao je Šutanovac a prenela DS.

Šutanovac je istakao razgovoru sa građanima da upravo ukidanje projekta besplatnih udžbenika pokazuje „sramotan odnos naprednjačke vlasti prema znanju“.

Prema njegovim rečima, stranka koja je izrodila poplavu lažnih diploma i plagijata, i to među nosiocima najviših državnih funkcija, očigledno ne može da se podiči znanjem, pa sticanje znanja pokušava da onemogući i građanima i njihovoj deci.

Šutanovac je obečao da će koalicija čiji je on kandidat za gradonačelnika, svoj deci obezbediti jednake šanse za obrazovanje.

„U sklopu modernizacije i pametnog Beograda, svi djđaci dobiće tablete koji će praktično biti digitalni udžbenici. Zato oslobodimo Beograd i glasajmo za listu broj 4“, rekao je Šutanovac.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here