Home Gradski izbori Vesić penzionerima: Kada vidite Vučića s državnicima…

Vesić penzionerima: Kada vidite Vučića s državnicima…

103
0
Vesić penzionerima: Kada vidite Vučića s državnicima...
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović i član Predsedništva SNS Siniša Mali, razgovarali su sa građanima Zvezdare.

Predsednik Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović i član Predsedništva SNS Siniša Mali, razgovarali su sa građanima Zvezdare.
Oni su tom prilikom istakli da republička, gradska, ali i opštinska vlast vode jednaku brigu o ljudima, ma gde oni živeli. Pored njih, u kampanji je bio aktivan i gradski menadžer Goran Vesić, koji se prema navodima državne agencije Tanjug, „družio s penzionerima iz Leštana“.

Prema rečima Stefanovića, u našoj zemlji postoje naselja koja su po 30-40 godina bila zaboravljena i u koja je država ulagala značajno manje, i dodao da se ta situacija značajno promenila u poslednje četiri godine.

„Zahvaljujući gradskoj vlasti u Beogradu u poslednje četiri godine ta situacija se značajno promenila. Naravno da smo svesni da je uvek moguće da se uloži više i da ima prostora više da se radi, ali kada pogledate da se rade novi domovi zdravlja, novi vrtići, škole, vodovod i kanalizacija, kada se iskreno brine o ljudima, onda mi imamo razloga da kažemo da smo na dobrom putu“, smatra Stefanović.

Zahvaljujući onome što je uradila gradska vlast, gradonačelnik Beograda, ali i opštinska vlast, uz podršku republičke vlade i predsednika Aleksandra Vučića, mi danas imamo značajno bolju situaciju.

„Ono što jeste naš posao jeste da brinemo o svakom čoveku, da pokažemo da nas interesuje da čujemo i ono što nije lako i ono što su njihove muke i problemi, i ono što smatraju da nismo uradili dobro, ali naravno da nastavimo sa kvalitetnim ulaganjem, dobrim radom i da novac građana Beograda ide tamo gde je najpotrebnije“, zaključio je Stefanović i dodao da se zahvaljuje svim ljudima koji su izrazili želju da budu deo velikog tima grada Beograda i da svi zajedno rade zato što iskreno vole Beograd.

Mali je naglasio da je u protekle četiri godine uloženo mnogo truda i vremena da se od Beograda napravi prava metropola, moderan i napredna grad i dodao da je za SNS najvažnije da postoji direktna komunikacija sa ljudima, da se razgovara o problemima i da se čuju sugestije i kritike, kako bi zajedno pravili lepši i bolji Beograd.

“Na Zvezdari je mnogo toga urađeno, kao i u svim drugim delovima grada, postoji još stvari koje bi trebalo uraditi, ali sada smo od 1,2 milijarde evra duga koje nam je ostavila prethodna gradska vlast, vratili 500 miliona evra, na računu grada Beograda imamo 14 milijardi dinara i zajedno sa predsednicima opština definišemo prioritete“, istakao je Mali.

Stefanović i Mali su zaključili da će se iz meseca u mesec raditi da se kvalitet života svih građana poboljša, bez obzira u kome delu grada da žive, „zato što volimo Beograd“.

Glasajući za listu „Aleksandar Vučić- Zato što volimo Beograd“ glasate da se Beograd razvija, glasate za sebe, svoju decu i unuke, za to da Srbija konačno postane uređena, normalna zemlja u kojoj će moći da se živi pristojno, u kojoj će ljudi moći pošteno da žive od svog rada, poručio je kandidat za gradskog odbornika sa te liste Goran Vesić.

On se večeras u gročanskom naselju Leštane družio sa penzionerima opštine Grocka i rekao da je u poslednje četiri godine samo na teritoriji te opštine asfaltirano više od 80 kilometara puteva i ulica.

U prethodne četiri godine u prigradska naselja uloženo je 350 miliona evra, što je više nego od 2008. do 2012. godine, kada je za tu namenu uloženo manje od 100 miliona evra, rekao je Vesić.

„Mi nismo neko ko obećava u prazno. Ono što obećavamo, to i ispunimo i to je prvi razlog zašto treba da podržimo listu ‘Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd’, zato što su za nas podjednako važni i Boleč i Ritopek i Skela i Umčari i Grocka i Kaluđerica kao i Terazije. To smo pokazali u prethodne četiri godine i sa tim moramo da nastavimo“, poručio je Vesić.

Navodeći da je prosle godine u Beogradu izdato građevinskih dozvola za milion kvadrata, on je podsetio da svako ko dobije građevinsku dozvolu plaća naknadu za građevinsko zemljište, a od tih para rade se kanalizacija, vodovod, putevi, škole, vrtići…

„Kada vidite Vučića da se sastaje sa svetskim državnicima to je signal stranim kompanijama da treba da investiraju u Srbiju, kao i poziv turistima da dođu u našu zemlju, a sve to Srbiji donosi priliv novca“, naglasio je Vesić.

On je rekao da je važno da nastavimo jedinstvenu politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije, Grada Beograda i opštine, jer kako je dodao, samo tako možemo da napredujemo.

„Mi smo u poslednje četiri godine pokazali šta znači kada imamo jedinstvenu politiku koja je doprinela tome da Srbija počne da se menja na bolje i razvija“, rekao je Vesić i istakao da se glasanjem za listu „Aleksandar Vučić- zato što volimo Beograd“ glasa za političku stabilnost, mir, nove investicije i nova radna mesta.

„Za poslednje četiri godine broj nezaposlenosti u Beogradu je sa 108.000 smanjen na 87.000. U Beogradu su prvi put, posle 10 godine, počele da se otvaraju fabrike. Ne smemo da stanemo i zato nam treba svaki glas. Oni koji su protiv toga, oni ne žele da pobede na beogradskim izborima, već da sruše Vučića. Oni misle da će njihova pobeda biti početak rušenja Vučića, a to znači kraj stabilnosti i investicija i zato je veoma važno da svi izađemo na izbore“, istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Srbija danas po prvi put u novijoj istoriji ima suficit.

„Zato su povećane penzije 1. januara i zato je danas Vučić najavio da će do kraja godine još jednom biti povećane“, naglasio je Vesić.

Sa penzionerima se družio i predsednik opštine Grocka, Dragoljub Simonović, koji je rekao da ta opština vodi računa o svim svojim građanima, a naročite o penzonerima za koje su, između ostalog, organizovani besplatni izleti širom Srbije.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here