Home Kosovo „Greška u zapisniku, ne možemo da objavimo rezultate“

„Greška u zapisniku, ne možemo da objavimo rezultate“

110
0
Izbori - Srbija izbori
Foto: Darko Ćirkov

Posle ponovljenih lokalnih izbora na Biračkom mestu broj 5 u zgradi Skupštine Opštine Preševo, nema ni zvaničnih ni nezvaničnih rezultata.

Kako je rekao predsednik OIK Zećiri Miftari, zbog “tehničke greške u zapisniku“ OIK ne može da objavi rezultate.

Na tom mestu je glasalo 608 od 1.443 upisanih u birački spisak.

Miftari je za agenciju Beta izjavio da će se ukupan nezvanični rezultat prevremenih lokalnih izbora u opštini Preševo znati posle ponovnog prebrojavanja glasova što će obaviti Opštinska izborna komisija.

Po rezultatima koje su objavili mediji na albanskom jeziku u Preševu, pozivajući se na podatke političkih partija, ponovljeno glasanje na Biračkom mestu broj 5 promenilo je rezultat prevremenih lokalnih izbora održanih 24.decembra 2017. godine, tako što je koalicija srpskih partija „Aleksandar Vučić – za Srbiju jedinstveno“ prešla cenzus i osvojila dva odbornička mandata.

Na osnovu glasova i sa Biračkog mesta broj 5, po jednog odbornika manje imaće Alternativa za promene (AP) čiji je lider Šćiprim Arifi – 15 umesto 16 odbornika, kako su glasili preliminarni rezultati izbora od 24. decembra, kao i Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca, čiji je lider Sami Salihu, koji će imati tri umesto četiri odbornika.

Isti broj odbornika zadržala je Demokratska partija Albanaca (DPA) čiji je lider Ragmi Mustafa, koja na osnovu preliminarnih rezultata ima 11 odbornika, kao i Partija za demokratsko delovanje (PDD) čiji je nosilac liste Ardita Sinani, koja je osvojila šest odborničkih mandata.

Demokratska unija doline (DUD) čiji je lider Skender Destani zadržala je jedan odbornički mandat, dok su bez odborničkih mandata ostale Demokratska unija Albanaca (DUA) čiji je lider Naser Aziri, kao i Demokratska partija (DP) čiji je nosilac liste Dželal Memeti, kako je bilo i nakon prvog kruga prevremenih lokalnih izbora u opštini Preševo.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here