Home Saopštenja Četiri godine DJB: „Nova politika, nova pravila“

Četiri godine DJB: „Nova politika, nova pravila“

124
0
DJB - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Pokret Dosta je bilo obeležava četiri godine od osnivanja i ističu da na beogradske izbore izlaze sa programom u 20 tačaka i kredibilni, i neucenjenim ljudima.

„Već skoro tri decenije na vlasti se i u Srbiji i u Beogradu smenjuju isti ljudi. DJB donosi novu politiku i nova pravila, od kojih je prvo – ne kradi“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju pokreta koji je osnovan 27. januara 2014, navodi se da danas imaju više od 80 lokalnih odbora i 60 aktivnih kancelarija.

U svoje uspehe DJB je pobrojao to što su na prve parlamentarne izbore izašli u martu 2014. i bez organizacije na terenu i „u potpunom medijskom mraku“ dobili podršku 75.000 birača, na izborima 2016. osvojili 227.626 glasova i postali „najjača opoziciona poslanička grupa“.

DJB je naveo i da je najbolje rezultate postigao na teritoriji grada Beograda, sa osvojenih 11,2 odsto, a na Opštini Savski venac 18 odsto glasova.

„Nepokolebljivi u borbi protiv korupcije i partokratije, protiv urušavanja nezavisnih institucija sistema, partijskog zapošljavanja, tajnih ugovora, partijske države, za vladavinu prava, nezavisno pravosudje i slobodne medije, mi nećemo odustati dok zauvek ne demontiramo partijski parazitski sistem koji ubija Srbiju“, naveo je DJB, dodajući da su imali i uspone i padove, ali da su „ostali dosledni“ i da to glasači kod njih najviše cene.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here