Home Vesti „Beograd hoće promene, većina Beograđana traži promene“

„Beograd hoće promene, većina Beograđana traži promene“

491
0
Velimir Ilić - Srbija izbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da „samo velika izlaznost pobeđuje“ na lokalnim izborima u Beogradu.

On je istakao i da glasanje za male partije ne daje mogućnost da se taj posao uradi onako kako narod želi.

„Ja se borim i pozivam članove i simpatizere Nove Srbije da pomognemo da ova Vučićeva ekipa ode sa vlasti u Beogradu i zato treba podržati svakoga ko se kandiduje, a ozbiljan je kandidat. A ne ovi veštački koje oni prave da bi razbili srpsku opoziciju, podelili i usitnili glasove i tako dobili prelivanje glasova i pokušali da pobede“, kazao je Ilić novinarima u Beogradu.

On je dodao da je više puta ponovio da su dva najozbiljnija kandidata u Beogradu Aleksandar Šapić, za koga je ocenio da je najozbiljniji, i Dragan Đilas, za kojeg mogu da glasaju oni koji ne žele za Šapića.

„To daje neku šansu da se u Srbiji nešto promeni… Treći nabolji kandidat je Demokratska stranka. Sve drugo vodi u cepanje i rasipanje glasova. Razočaran sam što srpska opozicija nije shvatila da najviše u dve kolone treba da ide i da je to ključ sigurnog uspeha“, istakao je Ilić.

Prema njegovim rečima, opozicija treba da glasove „uzme od naroda koji hoće promene“.

„Beograd hoće promene, većina Beograđana traži promene i hoće za opoziciju da glasa i zato sam apelovao, još nije kasno, da se sve grupiše oko dve, eventualno tri kolone i da se tako sigurno pobedi. Sve drugo ide na stranu Vučića i imaćemo jednu veštačku pobedu koja će razočarati građane Srbije, a prvenstveno građane Beograda“, rekao je Ilić.

On je rekao da Nova Srbija nije htela da izlazi na izbore u nekim malim grupacijama ili posebno sama, jer, kako je rekao „to je sve veliki rizik, treba ići na nešto što je sigurno“.

Govoreći o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu, Ilić je rekao da je to organizovano kako bi se narod umirio posle ubistva Olivera Ivanovića i da bi se pokazala stabilnost države, a da se „to pretvorilo u jednu lakrdiju“.

„Predsednik Srbije jednostavno je razgovarao sa nekim građanima, ko ih je odabrao, kako i po kom sistemu… obećavao, delio koze, ovce, jagnjad, traktore, kome god je nešto zatrebalo“, kazao je Ilić i dodao da je Vlada od predsednika dobijala naloge što je „protivustavno“.

On je dodao da, osim polaganja venca na mesto gde je poginuo Oliver Ivanović, on u tim razgovorima nije pomenut.

„Cilj posete je bio da neko spere grehe pred narodom, tobože o velikoj brizi o srpskom narodu na severu Kosova. A Oliver Ivanović je pre samo nekoliko meseci proglašavan za izdajnika, čoveka koji destabilizuje severno Kosovo… Sramota je bila da se Marko Đurić ponaša onako licemerno, to je jedna bruka i Vučić je trebalo da ga smeni zbog svega što se dogodilo na Kosovu“, istakao je Ilić.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here