Home Saopštenja Predata lista koalicije oko DS – „Da oslobodimo Beograd“

Predata lista koalicije oko DS – „Da oslobodimo Beograd“

111
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: B92

Koalicija oko DS, koju čine SDS, Nova stranka i Zelena ekološka partija – Zeleni, predala je GIK listu pod nazivom „Da oslobodimo Beograd“ za izbore 4. marta.

Prva na zajedničkoj listi je prof. dr Vesna Rakić-Vodinelić, drugi Marko Đurišić, a pod rednim brojem tri nalazi se predsednik DS-a Dragan Šutanovac, koji je i kandidat te liste za gradonačelnika Beograda.

U saopštenju se navodi da se na listi nalazi više od 30 profesora univerziteta, doktora nauka među kojima su Žarko Trebješanin, Aleksandar Mandić, Mihajlo Pantić, Mirjana Rašević, Tanasije Marinković, Dušan Mladenović, Ivan Raonić, Maja Vukadinović, Miroslav Ružica, Miloš Nedeljković i Igor Radošević.

Na listi su penzionisani generali i admirali Vojske Srbije – Sreto Malinović, Petar Radojčić, Jovan Grbavac i Nikola Lunić, ali i istaknute ličnosti poput bivšeg sudije Ustavnog suda Zorana Ivoševića, Branislava Lazića, radijskog voditelja Veljka Pajevića i balerine ansambla Narodnog pozorišta Bojane Leko.

Na listi su i visoki funkcioneri DS-a Tamara Tripić, Branislav Lečić, Balša Božović, Zoran Lutovac, narodni poslanici Nataša Vučković, Maja Videnović i Vesna Marjanović, kao i istaknute demokrate poput Ljiljane Lučić, Ivana Vujačića, Dragoslava Šumarca, Slobodana Milosavljevića i Ivana Stefanovića.

Funkcioneri Nove stranke Mira Petrović, Aris Movsesijan i Aleksandar Stanković, kao i članovi predsedništva SDS Aleksandar Ivanović i Konstantin Samofalov, takođe se nalaze na listi.

Prilikom predaje liste, predsednik beogradskih demokrata Balša Božović izjavio je sinoć da će to biti lista koja će osloboditi Beograd od aktulene vlasti i vratiti nadu Beograđanima.

„Lista okupljena oko DS je garant zaustavljanja pljačke Beograda od Siniše Malog i Gorana Vesića. Pet godina nismo posustali u odbrani interesa građana u Skupštini grada. Mi ćemo zaustaviti korupciju koja je pojela Beograd i Beograđane i sprečićemo otimanje gradskih resursa preko kojih se bogati nekolicina dok je većina sve siromašnija. Oslobodićemo Beograd, to je naša obaveza i obećanje svim Beograđanima“, rekao je Božović, navodi se u saopštenju.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here