Home U fokusu Mali: Đilas se vraća zbog para

Mali: Đilas se vraća zbog para

121
0
Siniša Mali - Srbija izbori
Foto: Wikimedia commons

Beograd — Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je, povodom najave Dragana Đilasa da će se kandidovati za gradonačelnika, da se Đilas „u politiku vraća zbog para“.

Mali je naveo da se bivši gradonačelnik „ne vraća u politiku jer ima novu viziju za Beograd“, već zato što je „očigledno“ da je njemu i „njegovoj družini“ ponestalo para.

„Đilas je poziciju gradonačelnika koristio za lično bogaćenje, dok su Beograđani grcali u dugovima i borili se da prežive nemaštinu koja ih je zadesila usled pljačke gradske kase“, naveo je Mali u pisanoj izjavi.

On je rekao da je aktuelna gradska vlast, posle velikih sprovedenih reformi, vratila ogromne dugove, spasla ekonomiju, otvorila više od 1.100 gradilišta, smanjila nezaposlenost za 20.000 i isplatila sva potraživanja socijalno ugroženih građana.

„Beograd i Beograđani danas imaju više novca nego ranije i zato je današnja puna gradska kasa savršen plen za Miškovića, Đilasa i Šapića. Dok su se Beograđani gušili u dugovima većim od milijardu evra, nisu ni znali da su se profiti i milioni na računima Đilasovih firmi iz godine u godinu uvećavali do čak 800 puta“, naveo je Mali.

On je dodao da aktuelna gradska vlast „želi da nastavi da gradi, ulaže u grad, pomaže najugroženijima, preko kojih su se tajkuni ranije bogatili“.

„Da gradimo bolju, lepšu i svetliju budućnost, dok Mišković, Đilas i Šapić novac iz gradske kase žele da stave u svoje džepove i tako Beograđane opet zaviju u crno“, kaže Mali.

Dodaje da Mišković, Đilas i Šapić imaju pravo da se kandiduju na izborima i pokušaju opet da opljačkaju Beograđane, ali da će im SNS biti ozbiljna prepreka na tom putu.

„I da im nećemo dopustiti da tek tako lako ulete u gradsku kasu i opljačkaju ono što su Beograđani u protekle četiri godine zaradili i uštedeli“, rekao je Mali.

Đilas je potvrdio za NIN da će se kandidovati za gradonačelnika Beograda.
Reagovao i Stefanović: Đilas nije ni izlazio iz politike

Osim gradonačelnika Beograda, na izjavu Đilasa reagovao je i član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović, koji je saopštio da bivši predsednik demokrata iz politike nije ni izlazio.

„Da se vrati sa novom briljantnom idejom da garantuje za projekte svojom imovinom, baš kao što je garantovao za Demokratsku stranku i oterao je u stečaj. Da apsurd bude veći baš onom imovinom koju je sticao u periodu dok je bio na vlasti“, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je podsetio da su Đilasove kompanije u vreme dok je upravljao Beogradom imale promet od preko 19 milijardi dinara, što nije pošlo za rukom nijednom drugom tajkunu u Srbiji.

Stefanović ističe da tom imovinom građana Srbije, koju je stekao na vlasti, Đilas bi da garantuje za Beograd i dovede ga do bankrota. „Pošto nije uspeo da upravlja Demokratskom strankom, već ju je oterao u stečaj, danas bi Đilas sa (Aleksandrom) Šapićem da otera u stečaj sve Beogradjane, i da nastavi put kojim je zadužio Beograd za milijardu i dvesta miliona evra koliko je iznosio dug glavnog grada kada su otišli sa vlasti“, naveo je Stefanović.

On ističe i da Đilas želi da nastavi sa Aleksandrom Šapićem kampanju bahatosti koju su sprovodili od 2008. do 2014. godine, koliko su vladali Beogradom, kada su vrlo malo uradili za Beograđane, a mnogo uradili za sebe.

„Potpuno sam siguran da građani Beograda ne žele povratak na staro, ne žele povratak u period kada im nije nuđena bilo kakva budućnost, kad su funkcioneri punili svoje džepove, a nisu se brinuli od čega će da žive građani Beograda, već žele da, pre svega, oni odlučuju o životu svog grada, u kome će imati sigurnu budućnost za sebe i svoju decu“, zaključio je Stefanović.

At: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here