Home U fokusu Janković: Podržaćemo Đilasa

Janković: Podržaćemo Đilasa

120
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: Wikimedia commons

Beograd — Predsednik PSG Saša Janković rekao je da će taj Pokret podržati Dragan Đilasa ako se kandiduje za gradonačelnika.

Janković je, na konferenciji za novinare, naglasio da se taj pokret zalaže za jačanje saradnje sa Narodnom strankom (Vuka Jeremića) i ostalim partnerima sa kojima je već uspostavio saradnju.

On je pozvao i DS, DJB, Pokret „Ne davimo Beograd“ na saradnju:

„Da stanemo zajedno i vratimo Srbiju sa stranputice na koju je krenula“, rekao je Janković.

Dodaje da se može očekivati i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, jer procenjuje da lider SNS Aleksandar Vučić tim izborima namerava da „ublaži poraz“, za koji Janković veruje da će doživeti u Beogradu.

Upitan zbog čega PSG nije podržao DS na lokalnim izborima u pet opština, iako su oni njega podržali na predsedničkim, Janković je ponovio da su ti izbori raspisani bez potrebe, jer u tim opštinama SNS osvaja i do 70 odsto glasova i dodao:

„Koristim priliku da mu čestitam, a Srbiji izjavim saučešće, zbog činjenice da je u Kruševcu ostvario istorijsku pobedu od 98,5 odsto mesta na izborima za savete mesnih zajednica i time svrstao Srbiju sa Severnom Korejom u isti rang zemalja“, rekao je Janković.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here