Home Saopštenja DS: Javljaju se građani, SNS kupuje glasove i deli pakete

DS: Javljaju se građani, SNS kupuje glasove i deli pakete

123
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: B92

OO DS u Pećincima je saopštio da se žitelji te opštine javljaju sa informacijama o kupovini glasova za predstojeće lokalne izbore.

Kako se navodi, žalili su se i zaposleni u javnoj upravi koji kažu kako se od njih traži da za vladajuću stranku obezbede tzv. kapilarne glasova, a sličnim pritiscima izloženi su i zaposleni u pojedinim privatnim preduzećima čiji su poslodavci aktivni učesnici predizborne kampanje.

“Opštinskom odboru DS-a su dostavljene i fotografije sa sadržajem paketa koji se već dele najsiromašnijim građanima u Pećincima i drugim naseljenim mestima u pećinačkoj opštini. Demokratska stranka poziva ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da u skladu sa proklamovanim načelima borbe protiv korupcije i kriminala omogući policiji da zaštiti zakonitost izbornog procesa i spreči bezakonje, nasilje i predizborne mahinacije o kojim se već danima govori u Pećincima“, navodi se.

Dodaje se i da postoji sumnja da je Opštinska izborna komisija vladajućoj stranci dostavila i spisak građana koji su svojim potpisima podržala listu Demokratske stranke budući da su u firme u kojim rade pojedini potpisnici stigli spiskovi imena zaposlenih koji podržavaju opoziciju.

“Lokalna policija nesumnjivo već sada ima saznanja o nezakonitim predizbornim radnjama ali se ne usuđuje da bilo šta preduzme bez naloga iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Ukoliko takav nalog izostane i ovog puta, biće jasno da vrh republičke vlasti i čovek čije se ime nalazi na svim listama vladajuće stranke nisu samo zaštitnici predizbornog nasilja i bezakonja već direktni inspiratori i nalogodavci“, ističe se u saopštenju.

Uz saopštenje medijima je prosleđena i fotografija, kako se navodi, „paketa koje SNS deli biračima u opštini Pećinci“.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here