Home Gradski izbori Mali će svakog utorka odgovarati na pitanja Beograđana

Mali će svakog utorka odgovarati na pitanja Beograđana

104
0
Siniša Mali - Srbija izbori
Foto: Darko Ćirkov

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali odgovaraće utorkom na pitanja koja budu stizala posredstvom imejl adrese beograd@rts.rs, rečeno je u Beogradskoj hronici.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali odgovaraće utorkom na pitanja koja budu stizala posredstvom imejl adrese beograd@rts.rs, rečeno je u Beogradskoj hronici.

Mali je, gostujući u ovom programu RTS-a, ovu ideju ocenio kao sjajnu i rado je prihvatio, zato što je komunikacija s građanima veoma važna.

„Proteklih godina pokazali smo da su stvari koje radimo u glavnom gradu shodne dogovoru s građanima. Slušamo njihove sugestije i komentare. Naredne nedelje krenućemo u veliku kampanju i uključićemo sugrađane i sve beogradske opštine u odlučivanje“, rekao je Mali.

„Građani će glasati za projekte i šta bi želeli da se uradi u njihovom komšiluku. Tako ćemo naredne godine za tu svrhu izdvojiti 200 miliona dinara iz gradskog budžeta, a opštine će izdvajati 10 miliona dinara. Projekti koji budu dobili najviše glasova, biće realizovani“, najavio je Mali, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Na taj način, poručio je on, zajedno s građanima stvaramo lepši i bolji Beograd i pokazujemo im koliko nam je stalo do njihovog mišljenja.

Gradonačelnik se osvrnuo i na to da će u Beogradu biti realizovana dva ogromna infrastrukturna projekta, vredna 450 miliona evra, a reč je o projektima prerade i odlaganja otpadnih voda iz centralnog gradskog područja i projektu izgradnje toplodalekovoda Obrenovac – Novi Beograd.

Za te projekte su u ponedeljak u Budimpešti potpisani sporazum i ugovor sa kineskim partnerima, a ako se na to doda i projekat za preradu komunalnog otpada i sređivanje deponije u Vinči, vredan 300 miliona evra, ukupne investicije u zdraviji, kvalitetniji život u Beogradu iznosiće 750 miliona evra, naveo je Mali.

„Polako nadoknađujemo sve ono što neko pre nas nije učinio“, rekao je Mali.

Obećali smo da će svako domaćinstvo u Beogradu imati svoj priključak na kanalizaciju i vodovod, istakao je Mali i dodao da deo ovih projekata upravo znači ispunjenje tog obećanja.

Pored toga, prioritet je i da svaki deo grada ima vrtić, asfaltiran put, ambulantu, školu, a to ne bi bilo moguće da javne finansije nisu stabilne, naglasio je gradonačelnik.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here