Home Saopštenja DJB raspisao prve unutarstranačke izbore u decembru

DJB raspisao prve unutarstranačke izbore u decembru

120
0
Dosta je bilo - Srbija izbori
Foto: Dosta je bilo

Generalni sekretar Dosta je bilo je danas raspisao prve unutarstranačke izbore za sve organe stranke na svim nivoima. Izbori unutar svih opštinskih odbora će se održati krajem decembra. Nakon njih, u januaru, će uslediti izbori unutar svih ostalih organa stranke i njihova potvrda na drugoj skupštini DJB koja će biti održana 10. februara 2018. godine.

Stranka “Dosta je bilo” je osnovana 11. februara 2017. godine na osnivačkoj skupštini. Stranku je osnovao Odbor osnivača koji je i imenovao sve organe DJB. Opštinski odbori su formirani od članova grupe građana “Dosta je bilo – Saša Radulović” koja je izašla na parlamentarne izbore 2016. godine i ušla u Narodnu Skupštinu Republike Srbije kao najjača opoziciona politička organizacija.

Ministarstvo Ane Brnabić je nezakonito, bez ikakvog pravnog osnova i pravnih argumenata, osporilo registraciju stranke. Ovo je jedinstven slučaj pokušaja vladajuće stranke da spreči slobodno političko delovanje građana. U toku je postupak pred Upravnim sudom za poništaj nezakonitog rešenja ministarstva za državnu upravu i registraciju stranke. Bez obzira na pokušaje da nas uguše, stranka DJB je osnovana i funkcioniše u punom kapacitetu poštujući Statut.

Na prvoj skupštini stranke održanoj 2. juna 2017. godine u Beogradu usvojeni su i svi opšti akti stranke. Opšti akti stranke predviđaju redovne unutarstranačke izbore koji će se održavati svake godine i čiji je cilj konstantno obnavljanje stranke i demokratska provera svih izabranih funkcionera.

DJB ima odbore u preko 80 opština i 60 kancelarija na celoj teritoriji Republike Srbije. Na decembarskim izborima biraju se predsednici i koordinatori svih opštinskih, gradskih, okružnih i pokrajinskog odbora, kao i svi delegati za skupštinu DJB koje direktno biraju opštinski odbori u skladu sa Statutom DJB.

DJB se najozbiljnije sprema za beogradske izbore koji će se najverovatnije održati u martu iduće godine. Nakon beogradskih izbora, biće raspisani i izbori za predsednika stranke.

DJB jedini ima konkretan program i za Beograd i za Srbiju koji je predmet kopiranja ostalih političkih organizacija, što je izuzetno dobar znak da radimo dobre stvari u interesu građana Srbije. DJB čine ostvareni ljudi kojima je dosta svih političara koji već gotovo tri decenije krstare političkom scenom Srbije, zloupotrebljavaju javne resurse i grade partijsku parazitsku državu koja radi u korist privilegovane manjine na štetu svih građana Srbije.

Ovim prvim opštim izborima DJB potvrđuje svoj pun demokratski kapacitet i dokazuje da je prerastao u najozbiljniju opozicionu političku organizaciju sa najjačom organizacijom na terenu, spremnom i sposobnom da preuzme vođenje Beograda i Srbije.

Preuzeto sa: www.dostajebilo.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here