Home Vesti PSG o ostavci Škora: Oduprećemo se tabloidizaciji

PSG o ostavci Škora: Oduprećemo se tabloidizaciji

97
0
PSG - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Predsedništvo Pokreta slobodnih građana konstatovalo je ostavku Srđana i zahvalilo mu na ličnom doprinosu.


Beograd — Predsedništvo Pokreta slobodnih građana konstatovalo je ostavku Srđana i zahvalilo mu na ličnom doprinosu.

PSG je odluku konstatovao na otvorenoj sednici Predsedništva u proširenom sastavu.

„PSG će se odupreti pokušajima tabloidizacije njegovog rada i baviće se samo ozdravljenjem našeg društva i države od pogubne štete koju im nanosi aktuelna vlast“, navodi se u saopštenju.

Škoro je u utorak obavestio javnost da je podneo ostavku na članstvo u tom pokretu, navodeći da su lider PSG Saša Janković i njegova supruga Slavica stvorili od pokreta „mini preduzeće u kojem se favorizuju poltroni“.

On je u ostavci koju je uputio predsedištvu, u koju je Beta imala uvid napisao da se u toj organizaciji odluke donose na nedemokratski način i da organizacijom upravlja bračni par Janković.

„Odavno više nismo Pokret, a najmanje slobodni građani. Odluke se donose na način koji nije demokratski. Pokretom i njegovom organizacijom upravlja Slavica Janković, supruga predsednika koja odlučuje o svemu, pa i o kadrovskim rešenjima“, naveo je Škoro u ostavci i dodao da u pokretu vlada totalna dezorganizacija.

Optužbama Škora pridružio se i akademik Dušan Teodorović, jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića i njegov bivši saradnik.

On je dodao da se vremenom uverio da Saša Janković, koga je podržao u predsedničkoj kampanji i u fazi formiranja pokreta, „ne poseduje radne i kreativne sposobnosti i moralne vrline da predsedava pokretom koji pokušava da istinski promeni lice Srbije“.

„Nikada tokom svoje dugogodišnje karijere u zemlji i inostranstvu mi se nije desilo da toliko pogrešim u proceni radnih sposobnosti i moralnog kodeksa jednog čoveka. Pogrešio sam i to je moja velika krivica. Primite moje izvinjenje, kako zbog moje pogrešne procene, tako i zbog zakasnelog priznanja“, napisao je akademik, koji je PSG napustio još u junu.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković naveo je da nije na njemu da komentariše i odgovara na ostavku Škora.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here