Home U fokusu Ilić: Imam proverene informacije, vanrednih izbora će biti

Ilić: Imam proverene informacije, vanrednih izbora će biti

194
0
Velimir Ilić - Srbija izbori
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Predsednik Nova Srbija Velimir Ilić kaže da „ima proverene informacije“ da će vanredni parlamentarni izbori biti održani 25. marta uz beogradske.

Osim toga, Ilić je naveo i da je presednik Aleksandar Vučić „potpisao“ da će Kosovo dobiti članstvo u Ujedinjenim nacijama do kraja iduće godine.

Ilić je na konferenciji za medije u Beogradu rekao da će Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) 20. januara odlučiti da se na vanredne izbore ide u martu, a da će Skupština Srbije biti raspuštena 22. marta.

„Oni nisu želeli da sada objave svoju odluku jer žele da opozicija bude nespremna i da ima kratak rok za kampanju, ali ovi podaci su sigurni i provereni“, rekao je Ilić novinarima.

Srbija neće ići na vanredne republičke izbore i beogradski izbori će biti najverovatnije u martu, saopšteno je u subotu nakon sednice Glavnog odbora SNS.

Osim toga, Ilić je rekao i da ima informacije da je Vučić „potpisao“ da će do kraja 2018. godine Kosovo biti primljeno u UN i da se početkom „unutrašnjeg dijaloga“ u Srbiji „ide i ka tom rešenju“.

„Prema našem Ustavu mi ne ne razgovaramo sa Kosovom. Gde je naša politika, šta radi, ako Priština već ne ispunjava uslove zašto se ne izađe iz dijaloga, zašto EU ne pritisne Prištinu da ispoštuje dogovoreno?“, upitao je Ilić.

Ilić je ocenio da političari u Srbiji rade na svojoj reklami i konstatno podižu tenzije kako bi se građani držali u strahu.

„Šta nas briga šta izjavljuje Izetbegović (Bakir, član Predsedništva BIH), on stalno izjavljuje nešto protiv Srbije, a videli ste da odmah potom Vučić najavljuje izgradnju auto puta do Sarajeva“, rekao je Ilić.

On je upozorio da aktuelna vlast svojim odlukama o izgradnji auto puta ka Prištini i Draču, omogućava da se zapadna Srbija i Šumadiju zaobiću i da centar saobraćaja postaju Priština i Albanija.

„Kada sam ja bio ministar, Crna Gora je ponudila luku Bar za izgradnju puta Boljare-Bar i mi smo to prihvatili, to je interes Srbije, a ovo što su uradili Zorana (Mihajlović) i Vučić (Alesandar) je najveći greh prema Srbiji u narednih hiljadu godina“, kazao je Ilić.

On je najavio da će u nedelju, 26. oktobra, biti svečanost njegove stranke u Čačku povodom 20 godina od osnivanja i osvrnuo se na to što su pojedini fukcioneri prešli u vladajuću SNS.

„Ono što nije valjalo i što nisam ja počistio, počistio je Vučić i hvala mu na tome“, rekao je Ilić.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here