Home Gradski izbori Obradović: Beli dobrodošao u opozicioni front

Obradović: Beli dobrodošao u opozicioni front

103
0
_T5U0377-1
Foto: Darko Ćirkov

Pokret Belog Preletačevića je uvek dobrodošao u jedan široki zajednički opozicioni front protiv ove vlasti na kome Dveri rade – poručuje za Danas lider pokreta Dveri Boško Obradović, komentarišući podršku koju su im odbornici pokreta „Beli – Samo jako!“…

… pružili prilikom nedavnog incidenta u opštini Mladenovac, kada su čelnici i aktivisti lokalnog odbora SNS sprečili poslanike Dveri da prisustvuju sednici lokalnog parlamenta, koja je inače bila otvorena za javnost.

Obradović napominje da zna da članovi i simpatizeri pokreta Belog Preletačevića ne vole političare i stranke, ali ističe da ih ne vole ni Dveri, te dodaje da je pokret na čijem je on čelu takođe atipičan i drugačiji u odnosu na srpsku političku scenu, zaključivši da je to osnov prijateljstva i poštovanja sa pokretom „Beli – Samo jako!“.

– Mi na neki način odavno sarađujemo tako što raskrinkavamo ovaj nakaradni sistem vrednosti u kome živimo, kao i lopovske političare koji vladaju decenijama. Imamo jednu vrstu međusobnog poštovanja i prijateljstva i to tako treba da ostane, bez obzira na buduće političke tokove – naglašava Obradović.

Po njegovom viđenju, Luka Maksimović alijas Beli Preletačević i drugi odbornici iz njegovog pokreta u Skupštini opštine Mladenovac poneli su se krajnje objektivno i više nego korektno, kada su izneli punu istinu o onome što se desilo na nedavnoj sednici. Obradović im je posebno zahvalan zbog, kako podvlači, demantovanja još jedne monstruozne lažne optužbe od strane SNS, da su poslanici Dveri prilikom koškanja udarili jednu odbornicu.

Pokret „Beli – Samo jako“ oglasio se saopštenjem nakon burne sednice Skupštine GO Mladenovac održane prošlog četvrtka, na kojoj je trebalo da bude usvojen Lokalni akcioni plan o poboljšanju položaja migranata, što je bio povod za višednevnu tenziju u pomenutoj opštini.

U saopštenju pokreta stoji da je za višesatni haos koji se odigravao u holu zgrade opštine prvenstveno zaslužno rukovodstvo opštine i lokalni čelnici SNS, jer su neodgovorno i bespotrebno organizovali svoje aktiviste koji su Obradovića pratili u stopu, noseći transparente, neprestano zviždeći, skandirajući i onemogućavajući normalan rad skupštine.

– Činjenicu da su većinom u pitanju radnici javnih preduzeća koji su u svoje radno vreme obavljali stranačku delatnost – ostavićemo po strani. Predsednik GO Mladenovac Vladan Glišić, zajedno sa opštinskim većnicima i čelnicima javnih preduzeća, satima je učestvovao u čuvanju ulaznih vrata velike sale, u potpunosti zanemarujući važne tačke dnevnog reda, o kojima je trebalo argumentovano raspravljati – piše u saopštenju.

Luku Maksimovića, alijas Belog Preletačevića, redakcija Danasa kontaktirala je radi dodatnog komentara, ali on do zaključenja ovog izdanja nije odgovarao na naše pozive.

Nećemo u sapunicu
Pokret „Beli – Samo jako!“ dalje demantuje navode koje je gostujući na televiziji Pink izrekao predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić, koji je tom prilikom izneo tvrdnje da je prilikom incidenta „udarana, pesničena i povređena“ jedna odbornica pokreta Luke Maksimovića. „Kako ne želimo da budemo deo nove ružičaste sapunice u režiji SNS, poručujemo da se radi o gruboj neistini“, navodi se u saopštenju pokreta „Beli – Samo jako!“.

Preuzeto sa: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here