Home U fokusu Janković: Raspisaće i Evroviziju samo da ne izgube Beograd

Janković: Raspisaće i Evroviziju samo da ne izgube Beograd

118
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: Danas/ Nenad Đorđević/ FoNet

Najavu mogućih vanrednih parlamentarnih izbora, za čije su održavanje šanse 50 na prema 50, kako kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u opozicionim strankama video kao manipulaciju vlasti.

Najavu mogućih vanrednih parlamentarnih izbora, za čije su održavanje šanse 50 na prema 50, kako kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u opozicionim strankama video kao manipulaciju vlasti.

„Strah“ od gubitka vlasti u Beogradu ili pak kao skretanje pažnje sa neprijatnih poruka koje je nedavno doneo američki zvaničnik Hojt Brajan Ji.

Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, za Danas kaže da je „otvaranje teme o parlamentarnim izborima samo koji dan nakon što je Vučićev lični izbor Ana Brnabić obeležila 100 dana republičke vlade, najbolja je potvrda da SNS izbore u glavnom gradu gubi i da su toga svesni, pa pokušavaju da političko težište pomere na drugu stranu“. Raspisaće i referendum za promenu Ustava i izbore za pesmu Evrovizije, sve zajedno, samo da bi jedine izbore koje po zakonu treba da imamo, i koje gubi, obesmislili, dodaje on.

– Toliki je njihov strah od gubitka Beograda, ali im to neće pomoći. Nezaustavljiv proces je pokrenut i on se ne zove unutrašnji dijalog, već osvešćivanje ljudi i otpor diktaturi SNS – tvrdi Janković.

Vučić je za TV Pink rekao da će, ukoliko bude parlamentarnih izbora, oni biti održani zajedno s beogradskim, i to u februaru ili martu naredne godine. Prema njegovim rečima, u SNS, stranci koju vodi, jesu za vanredne parlamentarne izbore, da on lično nije sasvim za to, ali da će se o tome razgovarati unutar stranke i ove nedelje.

Za predsednika DS Dragana Šutanovca najava izbora predstavlja pokušaj skretanja pažnje javnosti sa poruka američke administracije.

– Tim izjavama oni žele da težište interesovanja javnosti premeste na polje na kome se osećaju najkomfornije, odnosno na vanredne parlamentarne izbore – rekao je Šutanovac za Danas.

Iz Dveri poručuju da Vučić ne prekida sa medijskim manipulacijama u vezi sa svime, pa i u vezi sa izborima. „Mi smo spremni šta god da odluči i borićemo se da što pre siđe sa vlasti. Sa aspekta vlasti, nema razloga za izbore, ali ima sa aspekta novog muvanja u v. d. stanju, ucene koalicionih partnera, lošeg rejtinga u Beogradu, a najviše zbog eventualnog dizanja ruku od „vrućeg kolača“ – predaje Kosova i Metohije šiptarskim teroristima u ruke“, naveli su iz Dveri za naš list.

Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno-demokratske partije, za TV Pink je rekao da su izbori u svakoj zemlji, u politici, najozbiljniji posao koji društvo radi.

– Koliko smo ozbiljni ako svake dve godine imamo vanredne izbore, a da jedni drugima ne možemo da objasnimo zašto to radimo? Kakav je to argument „zato što opozicija kritikuje vlast“? Svaka opozicija kritikuje vlast, ne očekuju valjda od nas da im aplaudiramo, naveo je on.

Dačić o izbornom izazovu
„Izbori mogu da se očekuju ako neko kaže da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić plaši izbora“, izjavio je juče ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na vanrednoj konferenciji za medije, na kojoj je objavio da je Surinam povukao priznanje Kosova.

Preuzeto sa: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here