Home Gradski izbori Šutanovac: Najave o izborima da skrenu pažnju s poruka SAD

Šutanovac: Najave o izborima da skrenu pažnju s poruka SAD

105
0
dragan sutanovac 001_2
Foto: Darko Ćirkov

Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac ocenio je da najave iz vrha vladajućih stranaka u vezi raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora predstavljaju pokušaj skretanja pažnje javnosti sa poruka američke administracije.

Šutanovac je rekao agenciji Beta da misli da su sinoćne izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića „refleksija na stavove američkog zvaničnika Brajana Hojta Jia“.

Tim izjavama oni žele da težište interesovanja javnosti premeste na polje na kome se osećaju najkonfornije, odnosno na vanredne parlamantarne izbore, dodao je Šutanovac.

Šutanovac je ocenio da se Srbija zahvaljujući lošoj spoljnoj politici našla između čekica i nakovnja.

To se očigledno najbolje vidi u odgovoru koji je Vučić sinoć dao na pitanje jednog gledaoca o statusu vojne baze u Nišu kada je rekao da šta god uradimo kajaćemo se, rekao je lider DS.

Prema rečima Šutanovca, ozbiljan političar i državnik ni sebe, a pre svega ni državu ne dovodi u pat poziciju u kakvoj je Srbija danas.

„U želji da pobegnu od tih problema, u javnosti podstiču temu izbora, iako je Vlada Srbije nedavno obeležila 100 dana od formiranja“, podsetio je on.

Šutanovac je naveo i da se DS sprema pre svega za beogradske izbore, dodavši da će svakako ozbiljno pristupiti pripremama za vanredne parlamentarne izbore, ukoliko ih bude.

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak uveče da očekuje da zajedno sa izborima za Skupštinu Beograda budu raspisani vanredni parlamentarni izbori. „Očekujem. Znajući Vučića očekujem“, rekao je Dačić za Radio-televiziju Srbije.

Vučić je rekao da će se tek videti da li će biti parlamentarnih izbora iako ih bude biće zajedno sa beogradskim u februaru ili martu.

Preuzeto sa: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here