Home Vesti Šutanovac: Beograd je okupiran, ali nisu nepobedivi

Šutanovac: Beograd je okupiran, ali nisu nepobedivi

88
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Lider DS Dragan Šutanovac kaže da su penzioneri, mladi i žene u najgorem položaju u Srbiji, ali da demokrate imaju plan za poboljšanje njihovog položaja.

Na izbornoj konferenciji Demokratske omladine, Foruma penzionera i Foruma žena DS, Šutanovac je rekao da oni koji imaju vlast u Beogradu „nisu nepobedivi i da nisu veliki“.

„Nisu oni veliki, njihove greške i promašeni projekti su veliki“, rekao je Šutanovac.

On je, takođe, naveo i da nijedan demokrata nema prava da kaže da je umoran i da su „oni nepobedivi“.

„Ako dozvolimo da oni nastave da ‘brže, jače i bolje’ ruše našu državu i društvo, onda smo sami krivi“, rekao je lider DS.

Šutanovac je rekao i da je Beograd „okupiran i pod konstantnim napadima“ aktuelne vlasti.

„Beograđani su žrtve hira beskrupulozne bande koja ruši kvartove, maltretira garđane, troši novac na besmislene projekte, fontane, jarbole….Da bi njhov jarbol bio najveći, plate i penzije su najmanje“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, DS ne vidi Beograd i Srbiju kao grad i državu koju vode „loši đaci sa falsifikovanim diplomama“ dok oni kvalitetni maštaju da izgrađuju tuđe zemlje.

Šutanovac je rekao i da je poltika aktuelne Vlade Srbije da „mladi koji razmišljaju svojom glavom napuste zemlju“, a da je DS u Skupštini Srbije ponudio posebna plan kojim bi se popravio položaj mladih.

Prema njegovim rečima, „to je politika propasti“ i to moramo zaustaviti.

„Moramo da pobedimo politiku koja podstiče odlazak mladih“, rekao je on, dodavši da taj plan podrazumeva kvalitetno obrazovanje, olakšice prilikom zapošljavanja, besplatne udžbenike, subvencije za decu čiji roditelji nisu uspeli da ih upišu u vrtić….

Šutanovac je rekao i da su penzioneri danas poniženi jer moraju da čekaju u redovima u Domovima zdravlja ili kada kupuju „pecivo na akcijama“ kao i kada na pijaci odlučuju da li će da „kupe hranu ili lekove“.

„Ono što možemo da obećemo je da ćemo penzionerima vratiti penzije“, rekao je lider DS, dodajući da je vlast od penzionera kroz smanjivanje penzija i izostankom drugih usklađivanja ukupno otela više od 600 mioina evra.

Šutanovac je ocenio da je poražavajuće da žene u 21. veku u Srbiji imaju manja prava od mušaraca i da su ugroižene od nasilnika.

„Danas je Srbija zemlja u kojoj žene imaju manja prava i kada treba da se zaposle uvek imaju jedno pitanje više (od muškaraca) a kada se zaposle plata im je manja“, rekao je on.

„Suština politike DS je ista prava za žene, ista plata za isti posao, sklanjanje nasilnika iz porodica, kao i pomoć prilikom vantelesne oplodnje“, rekao je Šutanovac.

DS će danas formirati novi stranački organ, Forum penzionera, a izabraće i rukovodstva Demokratske omladine i Foruma žena.

Srpska napredna stranka odbacila je kritike lidera Demokratske stranke Dragana Šutanovca na rad beogradskih vlasti.

Beogradski odbor SNS je u saopštenju naveo da je DS, dok je bila na vlasti u Beogradu grad „zadužila za 1,2 milijarde evra“ a njeni funkcioner „nisu mislili ni na penzije, ni na mlade, ni na Beograđane“.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here