Home Vesti Đilas: Tačno je, prete mi hapšenjem ako se kandidujem

Đilas: Tačno je, prete mi hapšenjem ako se kandidujem

98
0
_T5U0318
Foto: Darko Ćirkov

Nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da će učiniti sve da se zaustavi urušavanje Beograda, ali da odluka o kandidaturi za gradonačlnika ne zavisi od njega već da li to žele građani i opozicija.

Nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da će učiniti sve da se zaustavi urušavanje Beograda, ali da odluka o kandidaturi za gradonačlnika ne zavisi od njega već da li to žele građani i opozicija.

On je u intervjuu za Nedeljnik potvrdio da je dobio informacije da mu prete hapšenjem ukoliko se kandiduje.

„Mogu da kažem da je informacija koja se pojavila u medijima tačna i da način na koji mi je preneta govori koliko je ova vlast bahata. I koliko misle da će zauvek biti vlast. Znam šta sam i kako sam u životu radio i potpuno sam miran i spokojan. Pogađa me samo kada progone moje saradnike i prijatelje, kada nevine ljude drže u pritvoru mesecima“, rekao je Đilas za Nedeljnik i dodao da mu je mnogo ljudi reklo da njegova kandidatura izaziva veliku pažnju zbog toga što ga se vlast plaši.

„Mislim da greše. Mislim da je razlog to što se plaše sebe jer znaju koliko su malo i loše u Beogradu radili prethodne četiri godine“, kaže on i dodaje da veruje da promene u Beogradu mogu da pokrenu talas promena u čitavoj Srbiji.

Odgovarajući na pitanje o trenutnoj vlasti u Beogradu, Đilas je rekao da ne podržava ljude „koji ne znaju da rade i koji se zbog svog neznanja ponašaju arogantno i bahato, izgovarajući neistine svakog dana nanoseći štetu gradu u kome živimo“.

„Ne podržavam one koji su vodeći Beograd od njega napravili nebezbedan grad u kome su kriminalci gospodari života i smrti, ne podržavam one koji hoće da potroše stotine miliona i milijarde para građana na projekte poput metroa koji vodi ‘iz nigde u nigde’, grada na vodi koji je trebalo već da bude gotov, a u kome osim kafane i šetališta nema ničega…“, rekao je Đilas.

Govoreći o šansama opozicije na beogradskim izborima, Đilas smatra da treba da ide u jednoj koloni.

„Nisam ja čovek koji postavlja bilo kakve uslove. Nemam ni stranku ni bilo koga iza sebe, osim podrške građana koji znaju šta sam uradio kao gradonačelnik i znaju kako sam i pored ubedljive pobede sprečen da vodim grad u drugom mandatu. Ja samo kažem da svi mi koji smo opozicija ovakvom vođenju Beograda i svi koji ni pod kakvim uslovima ne bi ušli u koaliciju sa SNS-om treba da se udružimo. Kad kažem svi mi, ne mislim samo na stranke već na sve građane Beograda koji tako misle“, rekao je on.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u intervjuu za Nedeljnik, koji je ocenio da će Đilas pre da dobije Nobelovu nagradu nego što će njega da pobedi, odgovara: „Onda već mogu da se kandidujem za Nobela pošto sam ga dva puta pobedio“.

Preuzeto: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here