Home Beograd „Blic“: Šutanovac kandidat za gradonačelnika Beograda

„Blic“: Šutanovac kandidat za gradonačelnika Beograda

225
0
Dragan Šutanovac - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Dragan Šutanovac biće kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Beograda, piše „Blic“ u izdanju od srede.

Kako se navodi, posle višemesečnog promišljanja i dogovora, kako opozicije, tako i unutar same DS, odluka je doneta da prvi na listi demokrata bude upravo lider stranke.

Mediji se inače, ovih dana, bave predstojećim beogradskim izborima i licitiraju ko će biti čiji kandidat. Prema pisanju „Blica“, SNS-ov kandidat za prvog čoveka prestonice biće Nikola Selaković. Na tim izborima, kako tvrde „Novosti“, naprednjaci bi želeli da izađu sami, bez SPS-a. Prema drugim izvorima, SNS planira da na beogradske izbore izađe s timom.

Što se tiče opozicije, još se čeka da se vidi da li će doći do nekog ujedinjenja ili neće.

Ostavka najavljena, ali još nerealizovana

Ostavku aktuelnog gradonačelnika Siniše Malog do početka jeseni, ali i njegov ostanak do punog mandata, Vučić je ranije najavljivao.

Odlazak Malog Vučić je najavio u proleće ove godine, nakon što je gradonačelnikova bivša supruga Marija Mali objavila svedočenje o tome da joj je bivši suprug oduzeo starateljstvo nad decom koristeći svoju političku moć, da ju je fizički maltretirao, kao i da se bavi sumnjivim i koruptivnim poslovima.

Bila je ovo jedna u nizu afera vezana za Sinišu Malog („24 stana u Bugarskoj“, Savamala i druge) koja je okončana zajedničkim saopštenjem bivših supružnika da su se dogovorili o starateljstvu.

Priča je potom nestala iz javnosti, a na nekoliko sednica Skupštine grada najavljivala se ostavka Malog, što se nije dogodilo.

Prethodni izbori za Beograd održani su u martu 2014, zajedno sa vanrednim parlamentarnim, i mart 2018. je poslednji datum kada moraju biti održani.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here