Home Saopštenja Šutanovac: Izbori u BG prilika da se načne Vučićeva vlast

Šutanovac: Izbori u BG prilika da se načne Vučićeva vlast

130
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac kaže da su lokalni izbori u Beogradu velika šansa da se „načne vlast“ predsednika SNS Alaksandra Vučića.

“Velike su šanse, pitanje je samo da li će svi predstavnici opozicije to da shvate kao šansu, i da li ćemo u razgovorima doći do zajedničkog rešenja, što bi dovelo do rezultata, a onda i do velike prilike da se na temelju toga prelama čak i republička vlast“, rekao je on.

Šutanovac je u intervjuu za taj beogradski list rekao da Gradski odbor DS pregavara sa ostalom opozicijom o učešću na izborima za 110 odbornika Skupštine Grada Beograda.

„Razgovaramo sa svima za koje smatramo da su opozicioni, teško je predvideti ko će kakav stav imati, ali mi smo otvoreni za saradnju i želeli bismo da napravimo i kvalitetan dogovor, i da prezentujemo kvalitetnu poltiku“, rekao je on.

Lider DS je rekao da očekuje da se obave „kvalitetni razgovori“ i da „vrlo skoro imamo i konačan stav“.

Upitan o eventualnom povratku u politiku bivšeg gradonačelnika Beograda i nekadašnjeg predsednika DS Dragan Djilasa, Šutanovac je odgovorio da mu nisu poznati Djilasovi planovi.

„Nisu mi poznati njegov planovi i on sam je rekao da još razmišlja. Kada bude odlučio, razgovaraćemo“, rekao je Šutanovac.

On je ocenio i da će vladajuća SNS pokušati da „prikrije prvog na izbornoj listi“, pa će, kako je rekao, Vučić biti i „prvi, drugi, treći i sto deseti“.

Izbori za 110 odbornika Skupštine Grada Beograda, s mandatom od četiri godine, trebalo bi da u redovnom terminu budu krajem februara ili početkom marta 2018., ali se proteklih dana pojavila mogućnost da budu i prevremeni, već u decembru ove godine.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here