Home Beograd „Opozicija da izađe u jednoj koloni – Beograd je svet“

„Opozicija da izađe u jednoj koloni – Beograd je svet“

169
0
_T5U0377(1)
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Akademik Dušan Teodorović pozvao je opoziciju da na predstojećim beogradskim izborima nastupi u jednoj koloni.


Beograd — Akademik Dušan Teodorović pozvao je opoziciju da na predstojećim beogradskim izborima nastupi u jednoj koloni.

Teodrović, koji je ranije napustio Pokret slobodnih građana, kaže za radio Slobodna Evropa da je njegov favorit na beogradskim izborima ujedinjena opozicija.

„Apelujem na sve političke stranke i pokrete koji će da izađu na beogradske izbore da stanu u jednu kolonu. Priča o više kolona je bolna priča zbog toga što elementarna matematika pokazuje da je jedna kolona stvar koja dobija beogradske izbore“, rekao je Teodorović.

Navodi da ne zna ko su sve kandidati za gradonačelnika, ali da je njegov glas za ujedinjenu opoziciju, koja bi mogla da se zove „Beograd je svet“ ili „Odbranimo Beograd“.

„Možda lideri pojedinih političkih stranaka i pokreta neće da se slože sa ovim što ću sada reći. Ako se posmatra Dosta je bilo, Pokret slobodnih građani, Nova stranka i Demokratska stranka, radi se o neverovatnim programskim i ideološkim sličnostima. Može da se kaže da tu postoje velike razlike, ali su to, ipak, stranke i pokreti građanskog demokratskog društva“, ocenio je Teodorović.

On je naglasio da je sada velika šansa da se ostave animoziteti iz prošlosti iza, da se ozbiljno sedne i da se uči iz primera iz 2000.

„Tada je Vojislav Koštunica pobedio Slobodana Miloševića. Siguran sam da tada nisu svi bili oduševljeni da baš Koštunica bude kandidat. Možda prvi Đinđić nije bio oduševljen, ali su smogli snage da se udruže i da dobiju te izbore“.

Govoreći o pozivu na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, na koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao i SANU i SPC, Teodrović je rekao da ne bi voleo da u tome učestvuje SANU, jer veruje da će SANU, kao i SPC, biti samo statisti.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here