Home Vesti Selaković: Ja kandidat SNS u Beogradu? Ravnodušan sam

Selaković: Ja kandidat SNS u Beogradu? Ravnodušan sam

120
0
Beograd - Srbija izbori
Foto: B92/ Thinkstock

Beograd — Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da je ravnodušan prema medijskim napisima o tome da će biti nosilac list SNS u Beogradu.

Beograd — Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da je ravnodušan prema medijskim napisima o tome da će biti nosilac list SNS u Beogradu.

„Niti su izbori raspisani, niti su stranački organi odlučivali o tome, a oni su jedini vlasni da donose odluke. Moj odnos prema tome je ravnodušan, dokle god ne postoji jasna odluka o tome ko odluku donosi, a to je SNS“, rekao je Selaković za Radio-televiziju Vojvodine.

Komentarišući medijske navode da će biti nosilac liste SNS-a na beogradskim izborima Selaković je podsetio da je ranije prema navodima medija bio pominjan kao budući ministar za evropske integracije, direktor BIA i postavljan na druge državne funkcije i dodao da nije „ni prvi ni poslednji put“ da se u medijima čuje dezinformacija.

Upitan da li je zainteresovan za funkciju gradonačelnika Beograda, Selaković je rekao da je „zainteresovan za bavljenje politikom“, a dodao je da će SNS izaći na izbore kada god budu održani, sa onim što je gradska vlast radila i što su njeni rezultati.

Mediji se inače, ovih dana, bave predstojećim beogradskim izborima i licitiraju ko će biti čiji kandidat. Prema pisanju „Blica“, SNS-ov kandidat za prvog čoveka prestonice biće Nikola Selaković. Na tim izborima, kako tvrde „Novosti“, naprednjaci bi želeli da izađu sami, bez SPS-a. Prema drugim izvorima, SNS planira da na beogradske izbore izađe s timom.

Što se tiče opozicije, još se čeka da se vidi da li će doći do nekog ujedinjenja ili neće.

Iako se ne zna tačan datum beogradskih izbora, nagoveštava se da bi se oni mogli održati u decembru.

Ostavka najavljena, ali još nerealizovana

Ostavku aktuelnog gradonačelnika Siniše Malog do početka jeseni, ali i njegov ostanak do punog mandata, Vučić je ranije najavljivao.

Odlazak Malog Vučić je najavio u proleće ove godine, nakon što je gradonačelnikova bivša supruga Marija Mali objavila svedočenje o tome da joj je bivši suprug oduzeo starateljstvo nad decom koristeći svoju političku moć, da ju je fizički maltretirao, kao i da se bavi sumnjivim i koruptivnim poslovima.

Bila je ovo jedna u nizu afera vezana za Sinišu Malog („24 stana u Bugarskoj“, Savamala i druge) koja je okončana zajedničkim saopštenjem bivših supružnika da su se dogovorili o starateljstvu.

Priča je potom nestala iz javnosti, a na nekoliko sednica Skupštine grada najavljivala se ostavka Malog, što se nije dogodilo.

Prethodni izbori za Beograd održani su u martu 2014, zajedno sa vanrednim parlamentarnim, i mart 2018. je poslednji datum kada moraju biti održani.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here