Home Vesti Mali: Ostavka samo ako izbori budu prevremeni

Mali: Ostavka samo ako izbori budu prevremeni

152
0
_T5U0533
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da će ostavku najverovatnije podneti pre isteka mandata.

Beograd — Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da će ostavku najverovatnije podneti pre isteka mandata.

On je dodao da je njegova jučerašnja izjava na tu temu u pojedinim medijima pogrešno interpretirana.

To što je juče rekao, objasnio je, značilo je da će najverovatnije ostavku podneti pre isteka mandata.

„Onda me je jedna novinarka pitala šta ako gradski izbori budu u redovnom roku. Rekao sam da onda nema potrebe za ostavkom ranije, ali da izbori nisu odluka koju ja donosim“, rekao je Mali.

Na pitanje da li je njegova ostavka formalni uvod u prevremene izbore i da li je to jedini način da budu raspisani pre roka, gradonačelnik je odgovorio:

„Ne znam koji je drugi način“, rekao je Mali.

Mediji se inače, ovih dana, bave predstojećim beogradskim izborima i licitiraju ko će biti čiji kandidat. Prema pisanju „Blica“, SNS-ov kandidat za prvog čoveka prestonice biće Nikola Selaković. Na tim izborima, kako tvrde „Novosti“, naprednjaci bi želeli da izađu sami, bez SPS-a. Prema drugim izvorima, SNS planira da na beogradske izbore izađe s timom.

Što se tiče opozicije, još se čeka da se vidi da li će doći do nekog ujedinjenja ili neće.

Iako se ne zna tačan datum beogradskih izbora, nagoveštava se da bi se oni mogli održati u decembru.

Ostavka najavljena, ali još nerealizovana

Ostavku aktuelnog gradonačelnika Siniše Malog do početka jeseni, ali i njegov ostanak do punog mandata, Vučić je ranije najavljivao.

Odlazak Malog Vučić je najavio u proleće ove godine, nakon što je gradonačelnikova bivša supruga Marija Mali objavila svedočenje o tome da joj je bivši suprug oduzeo starateljstvo nad decom koristeći svoju političku moć, da ju je fizički maltretirao, kao i da se bavi sumnjivim i koruptivnim poslovima.

Bila je ovo jedna u nizu afera vezana za Sinišu Malog („24 stana u Bugarskoj“, Savamala i druge) koja je okončana zajedničkim saopštenjem bivših supružnika da su se dogovorili o starateljstvu.

Priča je potom nestala iz javnosti, a na nekoliko sednica Skupštine grada najavljivala se ostavka Malog, što se nije dogodilo.

Prethodni izbori za Beograd održani su u martu 2014, zajedno sa vanrednim parlamentarnim, i mart 2018. je poslednji datum kada moraju biti održani.

Preuzeto: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here