Home Vesti „Blic“: Jeremić u oktobru osniva Narodnu stranku

„Blic“: Jeremić u oktobru osniva Narodnu stranku

109
0
Vuk Jeremić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Politička stranka koju će osnovati Vuk Jeremić zvaće se Narodna stranka, a Osnivačka skupština biće održana 22. oktobra u Beogradu, piše „Blic“.

Kako je ovom listu rečeno u Jeremićevom timu, nije bilo potrebe za prikupljanjem potpisa građana, jer će nova stranka biti formirana preregistracijom Narodnog pokreta Srbije.

„Da bismo izbegli podmetanja u vidu lažnih potpisnika ili eventualno da nam neko ukrade naziv stranke, što se nekima u bliskoj prošlosti dešavalo, odlučili smo da preregistrujemo Narodni pokret Srbije čiji je osnivač bio Miroslav Aleksić“, navode sagovornici “Blica“.

Na Osnivačkoj skupštini biće predstavljen novi statut stranke, program i druga akta, a biće izabrani i stranački organi.

Pored Jeremića, koji će biti predsednik nova stranka imaće i nekoliko potpredsednika čija imena će biti poznata istog dana.

„Miroslav Aleksić, koji nam je praktično ustupio mesto u Registru političkih stranaka biće potpredsednik stranke, to je ono što je izvesno. Nova stranka imaće još nekoliko potpredsednika, ali su završni pregovori u toku, pa dok ne bude sve definisano, nećemo govoriti javno o imenima“, kažu u Jeremićevom timu.

„Blic“ navodi da je će među onima koji će se naći u rukovodstvu stranke dosta poznatih imena.

List navodi reditelja Sinišu Kovačevića i advokata Borivoja Borovića, ali se ne zna koja će mu funkcija pripasti. Uz stranku će biti i pisac Vladimir Kecmanović, kao i bivši plivač Milorad Čavić.

Prema navodima “Blica“, istoričar Čedomir Antić će podržati organizaciju Vuka Jeremića, ali nema ambiciju da preuzme i neku od rukovodećih pozicija.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here