Home Beograd Šapić izlazi na izbore samotalno

Šapić izlazi na izbore samotalno

154
0
Aleksandar Šapić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić najavio je da će na beogradske izbore izaći samostalno.

On je dodao da je za dobrobit Beograda otvoren da razgovara sa svima.

Povodom kritika da je Vučićev „trojanski konj“ i da ima zadatak da oslabi opoziciju, Šapić za „Blic“ kaže: „Ne znam da li sam konj, ali znam da sam marljivo radio godinama na Novom Beogradu i da skoro nikad nikoga ništa nije zanimalo u vezi sa nama“.

„Ono što takođe znam je da sam na novobeogradske izbore izašao potpuno samostalno. Idem na isti način na beogradske izbore, samostalno, otvoren da za dobrobit Beograđana, bez sujete, razgovaram sa svima, a ujedno takođe poželim svu sreću i ostalim učesnicima na izborima“, rekao je Šapić.

Upitan da li će posle izbora razgovarati sa SNS, Šapić kaže da nikoga ne izdvaja i da ne vidi šta je sporno u tome da sa svima koji budu „uopšte želeli“ da razgovaraju i podrže način razvoja i vođenja Beograd sa njim na čelu to i uradi.

„Verujem da svako treba da izađe sa svojim radom, rezultatima i planovima, a onda nakon izbora da vidi sa kim će uspeti da nađe zajednički jezik za ono što je na tim istim izborima i kandidovao“, rekao je Šapić odgovorivši na pitanje o tome da li je opozicija u ovom momentu razjedinjenja i na koji način bi trebala da izađe na izbore.

Nije želeo da oceni aktuelnog gradonačelnika Sinišu Malog rekavši da je za rad aktuelne gradske uprave jedina merodavna ocena ona koju dobiju od Beograđana na izborima.

Na pitanje šta je tačno od toga što se pisalo da su mu Jeremić, Janković i Djilas nudili saradnju, a da je on odbio, Šapić odgovara -„Ništa“.

Kaže i da će uvek podržati radove u Beogradu, ali je rekao da bi se možda njegova lista radova i prioriteta razlikovala od liste aktuelne vlasti.

Napominje da je tri godine bio pomoćnik gradonačelnika Beograda, da skoro šest godina vodi najmnogoljudniju opštinu u Srbiji i da nijedan od kandidata nema toliko iskustvo u radu u lokalnoj samopuravi, a da građani treba da odluče da li treba njega da biraju.

Dodaje i da nije smislio nikakav slogan za izbore, jer Beogradu treba gradonačelnik, a ne političar. Odbacuje spekulacije da je „najpoželjnija mlada“ i dodaje da ne zna kako stoji po istraživanjima javnog mnjenja, ali da o njegovom radu nije moglo mnogo da se čuje.

Povoodm kritika da koristi humanitarnu fondaciju za političku promociju, navodi podatke da je fondacija do sada skupila pet miliona evra i poslala preko 120 dece na lečenje.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here