Home Gradski izbori Mali ipak gradonačelnik do izbora?

Mali ipak gradonačelnik do izbora?

111
0
_T5U0318(1)
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Datum raspisivanja beogradskih izbora je sve bliži, mada je i dalje nepoznat, a deluje da se do izlaska na birališta u gradskoj kući neće mnogo šta promeniti.

Dok se čeka da neko označi zvaničan početak priprema za nove izbore, eventualno i objavi da li će se na biralištima naći još neki listić, pažnja javnosti je usmerena ka opoziciji, razvrstavanju i kolonama. Za to vreme, aktuelna vlast o toj temi ćuti i fokusira se na poruku da se u „Beogradu gradi više nego ikada“.

Tako od naprednjaka i njihovih partnera nema mnogo izjava koje se tiču samih izbora, pa se mediji uglavnom oslanjaju na neimenovane izvore.

Poslednji je list „Danas“ najavio da SNS ima u pripremi novu strategiju za gradske izbore i da kampanju neće predvoditi jedna osoba, potencijalni gradonačelnik, već će građanima biti prezentovan „tim za Beograd“.

To bi trebalo da bude logičan nastavak trenutne situacije, u kojoj se, pored Malog, a možda i češće sam, u glavnoj ulozi pojavljuje gradski menadžer Goran Vesić, koga su mnogi već označili kao „novog gradonačelnika“.

Oprez vladajuće koalicije kada se govori o novom gradonačelniku verovatno proističe i iz činjenice da je, posle niza afera sa kojima je bio povezivan, najavljen odlazak Siniše Malog sa funkcije pre samih izbora.

Izvori lista „Danas“ navode da do ostavke ipak neće doći, a vredi podsetiti da je tada premijer, a sada predsednik Aleksandar Vučić rekao da je zbog „sveopšte kampanje protiv Malog“, odlučio da aktuelni gradonačelnik ne dočeka izbore na toj funkciji.

Tačnije, Vučić je početkom maja rekao da će se Mali povući „tokom letnjih meseci“, ali je očigledno došlo do zaokreta u strategiji, jer je jesen stigla, a Mali je i dalje u fotelji.

Ranije je „Blic“ najavljivao premeštaj Malog u Nemanjinu 11, spominjalo se i da će „voditi kabinet Ane Brnabić“, ali od toga zasad nema ništa.

Podsetimo, redovni beogradski izbori bi trebalo da se održe u prvim mesecima 2018. godine.

Bilo je priča da će biti povezani sa vanrednim republičkim izborima, kao i sa referendumom o ustavnim promenama. Obe informacije su nepotvrđene i nezvanične, o njima se dosad niko nije izjašnjavao i zasad ostaju u domenu teorije.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here