Home Gradski izbori SNS nastupa bez kandidata za gradonačelnika

SNS nastupa bez kandidata za gradonačelnika

112
0
Aleksandar Vuccich KZSS 44
Foto: Darko Ćirkov

Vrh Srpske napredne stranke najverovatnije odustaje od odluke da zajedno sa izborima u Beogradu bude raspisan i referendum za promenu Ustava, saznaje Danas od izvora na političkoj sceni.

– Kampanju u ime SNS neće predvoditi jedna ličnost, koja je i kandidat za gradonačelnika, već će biti predstavljen tim za prestonicu, navode naši sagovornici. Tim za prestonicu nastupaće kolektivno u kampanji, dok će odluka o tome ko će postati gradonačelnik biti doneta na osnovu izbornih rezultata koja ostvari SNS. Sadašnji gradonačelnik Siniša Mali ostaće na toj funkciji do raspisivanja izbora i neće se definitivno ići na opciju da se on povuče, odnosno da koji mesec pre izbora podnese ostavku.

Podsetimo, i ostavku Malog, ali i njegov ostanak do punog mandata, najavljivao je, u svojim izjavama lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Odlazak Malog Vučić je najavio u proleće ove godine, nakon što je gradonačelnikova bivša supruga Marija Mali objavila svedočenje o tome da joj je bivši suprug oduzeo starateljstvo nad decom koristeći svoju političku moć, da ju je fizički maltretirao, kao i da se bavi sumnjivim i koruptivnim poslovima. Bila je ovo jedna u nizu afera vezana za Sinišu Malog („24 stana u Bugarskoj“, Savamala i dr.) koja je okončana zajedničkim saopštenjem bivših supružnika da su se dogovorili o starateljstvu. Priča je potom nestala iz javnosti, a na nekoliko sednica Skupštine grada najavljivala se ostavka Malog, što se nije dogodilo. Neko vreme više se u javnosti pojavljivao zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, iz samostalnog DSS, da bi se poslednjih meseci Mali vratio svojim gradonačelničkim dužnostima u punom kapacitetu. Nedavno je Vučić, gostujući na jednoj TV sa nacionalnom frekvencijom, ocenio da je Mali odličan gradonačelnik, i da je bio nepravedan prema njemu.

Prethodni izbori za Beograd održani su u martu 2014, zajedno sa vanrednim parlamentarnim, i mart 2018. je poslednji datum kada moraju biti održani. Naši sagovornici isključuju mogućnost da izbori budu raspisani za neki datum pre Nove godine, navodeći da u tom slučaju zakonski rokovi već teku, i da bi izborna procedura već morala da bude pokrenuta. Kad je reč o odustajanju od ustavnog referenduma, smatra se da je ta opcija izgledna kako gradske teme ne bi bile opterećene nacionalnim.

Krstić, Vesić…
Ko će sve biti u timu SNS za gradsku kampanju, nije još izvesno. Pominje se i medijski stručnjak Nebojša Krstić, i naravno, gradski menadžer Goran Vesić, za koga se spekuliše da ima najjače ambicije da bude šef prestonice. Vesić je nedavno izjavio da se ne priprema za kandidaturu, jer je odluka o tome politička i ne donosi je on.

Preuzeto sa: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here