Home Saopštenja Lider Dveri: Mi smo stožer za opoziciju

Lider Dveri: Mi smo stožer za opoziciju

136
0
Dveri - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Lider Dveri kaže da su oni već postali stožer za okupljanje opozicije i da su otvoreni za razgovor sa strankom Vuka Jeremića i pokretom „Dosta je bilo“.


Beograd — Lider Dveri kaže da su oni već postali stožer za okupljanje opozicije i da su otvoreni za razgovor sa strankom Vuka Jeremića i pokretom „Dosta je bilo“.

„U njemu se već nalaze ‘Zdrava Srbija’ Milana Stamatovića, Udruženi sindikati Srbije ‘Sloga’ i brojni radnički štrajkački odbori širom Srbije. Otvoreni smo za razgovor sa Jeremićevom strankom i Pokretom ‘Dosta je bilo'“, rekao je Boško Obradović za danasnje „Večernje novosti“.

Dveri, kako kaže, ne doživljavaju sebe kao desnu stranku, već kao „rodoljubivu političku organizaciju koja se zalaže za porodičnu politiku, podršku domaćoj privredi i poljoprivredi, kao i pravno i socijalno ugrožene građane Srbije“.

Na pitanje da li su spremni na razgovor o takvoj koaliciji, u DJB napominju da su oni stranka centra, ali da saradjuju sa „kredibilnim ljudima – i sa levice i sa desnice“.
„Istakli smo prvi svoje principe, program i ljude još u julu mesecu. Očekujemo da i druge relevantne opcije koje mogu samostalno da predju cenzus istaknu svoje. Tek tada se stiču uslovi za ozbiljan razgovor i za pravljenje zajedničke liste za Beograd“, kažu u DJB.

Relevantne političke opcije će, kako dodaju, onda oko sebe okupiti manje opcije koje ne mogu samostalno na izbore, kako ne bi gubili opozicione glasove.

U Dosta je bilo poručuju da ovog puta „za razliku od predsedničkih izbora više ne čekaju nikoga“ i najavljuju početak kampanje na terenu do kraja septembra.

U timu Vuka Jeremića koji ovih dana intenzivno radi na pripremama za formiranje stranke, nisu želeli da komentarišu mogućnost udruživanja na opozicionoj desnici, navode „Novosti“.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here