Home Gradski izbori Milisavljević: DS drži pruženu ruku ka Jankoviću

Milisavljević: DS drži pruženu ruku ka Jankoviću

100
0
Dušan Milisavljević - Srbija izbori
Foto: N1

Poslanik Demokratske stranke (DS) Dušan Milisavljević izjavio je da DS drži pruženu ruku ka lideru Pokreta slobodnih građana (PSG) Saši Jankoviću, ali da od demokrata ne zavisi da li će ona biti prihvaćena.

„I za svađu i za ljubav je potrebno dvoje“, rekao je Milisavljević na pitanje lista Danas da li je moguće da se odnosi DS i PSG „ispeglaju“ pošto je pokret obustavio izbornu saradnju sa demokratama.

PSG je 16. avgusta saopštio da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa DS, jer je predsednik te stranke Dragan Šutanovac „javno ponudio (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava“.

Milisavljević je ocenio da je „dobra“ odmerena reakcija DS na odluku PSG o prekidu saradnje, kao što je bila dobra i odluka da ga podrži na predsedničkim izborima.

„Dobro je što DS i danas u Jankoviću vidi prijatelja kome je pomogla u predsedniškoj kampanji, i što mu je i sada pružila ruku“, kazao je Milisavljević.

Upitan da li DS treba da učestvuje u unutrašnjem dijalogu o pitanju Kosova i Metohije na koji Vučić poziva, Milisavljević je kazao da Srbija mora da ima dogovor oko osnovnih starteških državnih i nacionalnih interesa i da to ne sme da se menja sa svakom promenom vlasti.

„Takve nacionalne strateške planove maju sve ozbiljne države. Nadam se da će sazreti svest u vlasti i u opoziciji da oko nacionalnih interesa srpske države moramo da se dogovorimo, a ne politički nadmudrujemo“, kazao je on.

On je govoreći o predstojećim beogradskim izborima kazao da se zalaže za dijalog i dogovor unutar opozicionog bloka kako bi se našlo najbolje rešenje za nastup na njima.

Preuzeto sa: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here