Home Vesti Vučić: Bili zajedno ili ne, rezultat im je isti

Vučić: Bili zajedno ili ne, rezultat im je isti

113
0
Aleksandar Vuccich KZSS 50
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Vladičinom Hanu da ne želi da se bavi navodnim “raskolom među opozicijom“.

“Ne bavim se ime, mnogo toga imamo da radimo. Bili zajedno ili ne, razultat im je isti“, naveo je predsednik Vučić koji je i lider Srpske napredne stranke.

Vučić je naveo i da će on predložiti nekoga ko će ih (opoziciju) pobediti na narednim izborima.

“Neće me niko sklanjati, sam ću da odem. Smatram da sam značajno političko nasleđe ostvatio Srbiji. Sve bitke sam dobio najubedljivije i mislim da se to skoro neće ponoviti“, naveo je Vučić.

Pokret slobodnih gradanja Saše Jankovića ranije saopštio je da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom pošto je, kako navode, predsednik te stranke Dragan Šutanovac javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

DS je potom saopštila da nema nameru da vodi debatu u medijima ni sa bilo kim iz opozicije, kao ni sa Jankovićem.

DS je dodala da je bezuslovno podržala Jankovića na predsedničkim izborima verujući da dele iste vrednosti, a da on saopštenjem o prekidu saradnje zbunjuje građane i šteti celoj opoziciji pred izbore u Beogradu.

Predsednik DS Dragan Šutanovac ranije je rekao da će DS dostaviti svoj predlog ustavnih promena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a stranka je saopštila da se promene odnose na pravosuđe i ni na šta drugo.

Nakon toga slična poruka je stigla i od bliskih saradnika Jeremića, koji još nije formirao svoj politički pokret.

Programski direktor Jeremićeve organizacije CIRSD i njegov bliski saradnik Nikola Jovanović naveo je da „buduća organizacija koju će voditi Vuk Jeremić želi saradnju sa onim pokretima i strankama koji su prava opozicija i koji neće kolaborirati sa Vučićevim režimom“.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here