Home Gradski izbori Rašković Ivić: Janković odličan kandidat za gradonačelnika

Rašković Ivić: Janković odličan kandidat za gradonačelnika

115
0
Sanda Rašković Ivić - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug / Sava Radovanović

Poslanica u parlamentu Srbije Sanda Rašković Ivić rekla je da bi na izborima u Beogradu odličan kandidat za gradonačelnika bio lider PSG Saša Janković, i da se nada da će u opoziciji „biti pameti“ da izađe na te izbore u jednoj koloni.

Poslanica u parlamentu Srbije Sanda Rašković Ivić rekla je da bi na izborima u Beogradu odličan kandidat za gradonačelnika bio lider PSG Saša Janković, i da se nada da će u opoziciji „biti pameti“ da izađe na te izbore u jednoj koloni.

Ona je rekla da će se u pogledu koalicije opozicije na izborima u Beogradu „prelomiti ili bi trebalo da se prelomi“ u dogovoru Vuka Jeremića ili Saše Jankovića.“Njih dvojica treba da postignu taj dogovor, a bilo bi lepo i pametno da ostali to prate“, rekla je gostujući u Novom danu.

Rekla je da bi podržala Jankovića, pogotovo kada bi on bio jedinstveni kandidat opozicije. „Mislim da smo naučili lekciju i videli kako smo prošli svi zajedno jer je bilo mnogo kolona. Nadam se da će biti više pameti i da će kolona biti samo jedna“, kazala je.

Ona je navela da se nada da će se opozicija dogovoriti oko jednog kanidata, i dodala da bi Janković bio odličan kandidat, ali treba videti i ostale i dogovoriti se.

Pobeda u Beogradu je važna, ne samo radi prekidanja besmislenih projekata poput fontana i Beograda na vodi, i umesto toga bavljenjem infrastrukturom, institucijama i olakšavanjem života građanima, već zato što bi i u simboličkom smislu značilo da je „kolo sreće počelo da se okreće“.

„To bi bila brana ogromnom Vučićevskom cunamiju, koji preti da poplavi zemlju i potopi je u režimu koji nema veze sa demokratijom niti sa nečim što je moderna demokratska država“, rekla je gošća Novog dana.

Lokalni izbori u Beogradu nisu isto što i lokalni izbori u Kosjeriću, Beograd ima dva miliona stanovnika, simbol je, veličine je jedne Makedonije, jedne Slovenije, kaze Rašković Ivić. „Promena u Beogradu gde je centar svega mislećeg, Univerziteta, vlasti ukrajnjoj liniji – pobeda bi simbolički značila da je kolo sreće počelo da se okreće i da će se oni koji su gore, vrlo brzo naći dole“, dodala je.

Vučić jeste pobedio, kaže, ali on želi da bude jedini na političkoj sceni. „Podavio je sve, čak i one koji su sa njim u opoziciji, a tek one koju su mu opozicija, on ih putem svojih medija u potpunosti uništava“, rekla je poslanica.

Govoreći o ujedinjenju opozicije, ona je rekla da sve što je prava opozicija, a prava opozicija ne sarađuje sa vlašću, niti koketira s njom, to su ljudi koje bi ona volela da vidi u opoziciji.

Ocenila je i da je inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, koja je najavila da izlazi na predstojeće gradske izbore, igrala veoma značajnu ulogu prethodne godine i upozorila na kriminal bez presedana, odnosno rušenje u Hercegovačkoj. Dodala je da veruje da će ta inicijativa podrzati nekog od kandidata.

Rečenice o Raminoj boli su farsa
Povodom izjave albanskog primera Edija Rame da „oseća Vučićev bol i odlučnost da reši kosovski problem“, Rašković Ivić je rekla da su te rečenice „farsa“.

„Osećam bol u stomaku kada čujem te Ramine rečenice. Rečenice o Raminoj boli su farsa. Rama nam jednom pušta dron, drugi put je prijatelj kojem krvari srce zbog Vučića… Ovo je jedno političko glavinjanje, u kojem učestvuju na žalost i medij i snosiće odgovornost za ovaj period kojeg ćemo se stideti kad istorija odmakne“, kazala je.

Govoreći o dijalogu o Kosovu ona je rekla da ne želi u njemu da učestvuje jer je predlog neiskren i ima za cilj podelu odgovornosti za lošu politiku oko Kosova.

„Ozbiljna država ne vodi politiku manjeg zla, to se može voditi po komšiluku, državna politika je nešto drugačije“, dodaje.

Rekla je i da je teza da niko ne želi rešenje kosovskog pitanja još jedan od spinova i javlja mi se da su upravo neke sile tražile od Vučića da krene u dijalog i ubrza rešenje za Kosovo. „Tu mislim pre na Nemačku nego na SAD“, dodala je.

Preuzeto: http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here