Home Vesti Šutanovac: Tadiću mesto u DS-u, Đilas da vrati dug stranci

Šutanovac: Tadiću mesto u DS-u, Đilas da vrati dug stranci

122
0
Dragan Šutanovac - Srbija izbori
Foto: N1

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je za Nedeljnik da je spreman da pozove Borisa Tadića da se vrati u DS, a da od Dragana Đilasa očekuje da podrži njihovog kandidata za gradonačelnika, i tako vrati dug stranci koja ga je napravila.

“U svom prvom obraćanju javnosti kao stranački lider rekao sam da je vreme za okupljanje i da je vreme cepanja DS-a ostalo za nama. Svi zajedno smo dužni da Srbiji ponudimo jak DS i upravo na tome radim”, otkrio je u intervjuu za Nedeljnik Dragan Šutanovac, rekavši da je spreman da pozove Tadića da se vrati u DS, da od Đilasa očekuje da podrži njihovog kandidata za gradonačelnika, i tako vrati dug stranci koja ga je napravila, dok je Vuku Jeremiću predložio da postane novi Koštunica.

Za loš rejting demokrata optužio je prethodne lidere DS-a.

„Grčevita Pajtićeva borba da ostane na poziciji vlasti u Vojvodini dovela je do toga da smo u toj istoj Vojvodini na poslednjim izborima dobili samo sedam odsto. Đilas je dobio više od dva puta manje glasova u Beogradu. Očigledno da to očajničko držanje za vlast nije donelo rezultat. DS je 2012. otišla sa vlasti u Srbiji sa više od 22 odsto. A i Đilas i Pajtić tražili su ostavke ljudi koji su osvojili tih 22 odsto. Da bi kasnije Pajtić sa šest odsto u Srbiji i sedam odsto u Vojvodini imao ambiciju da nastavi da vodi DS“, rekao je Šutanovac za Nedeljnik.

On je rekao da je najbolji plan opozicije za Beograd: jedna kolona – DS, Janković i Tadić, druga kolona – Jeremić, ali bez Dveri.

„Nisam od onih koji su se lako odrekli Borisa Tadića ili bilo koga ko je napustio DS. Smatrao sam i smatram da takav čovek treba da bude u DS-u“, rekao je Šutanovac za Nedeljnik.

Lider demokrata je za Nedeljnik otkrio i novi plan DS za okupljanje, strategiju za izlazak na ulice od septembra, ali pričao zašto ne može s Dverima kojima je Boka Srbija, kao ni Šešeljem kojem je to Karlovac, dok je o Jankoviću rekao da nije njihov takmac, za Srbiju da treba da prihvati da je u moru NATO-a, a za Vučićevu platformu da neće o njoj da razgovara dok prvo ne vidi šta je ta platforma uopšte.

Preuzeto sa: rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here