Home Gradski izbori Petrović: Naprednjaci koriste Vučića kao placebo efekat

Petrović: Naprednjaci koriste Vučića kao placebo efekat

120
0
Draža Petrović - Srbija izbori
Foto: N1

Naprednjaci koriste Aleksandra Vučića kao placebo efekat koji izaziva kod građana, odnosno kao čoveka kojeg samo treba da „držite na nekom plakatu“ i rešiće sve probleme, a opozicija treba da smisli kako i oni da naprave taj placebo efekat, rekao je glavni urednik lista Danas Dragoljub Draža Petrović.

Govoreći o opoziciji i predstojećim izborima u Beogradu, Petrović je rekao da su građanima „dojadili“ razni političari i da čekaju „nove face“.

„Nova faca je Saša Janković, i Vuk Jeremić, ali opet, nakon (predsedničkih) izbora vidite da nema neke jasne ideje ni kod tih novih faca šta da rade, nedostaje im ideja“, kazao je urednik Danasa u Novom danu.

On je smatra da bi ujedinjena opozicija imala veće šanse na gradskim izborima nego kada bi građani glasali za “neke strančice”, ali i da nije siguran da je ujedinjene dobra ideja jer i kada bi uspeli da osvoje veću podršku na izborima, „posle dva meseca mogu opet da se posvađaju“.

Imamo moguće kandidate za gradske izbore, ali i činjenicu da se u Beogradu ne bira gradonačelnik neposredno, već ga bira većina u skupštini, rekao je on i podsetio da je i sadašnji gradonačelnik Siniša Mali tako postavljen.

On kaže da Vučić ne može da se kandiduje za gradonačelnika, ali će verovatno biti na plakatu SNS.

I na gradskim izborima opozicija će se boriti protiv Vučića koji neće biti gradonačelnik, dodaje, ali će biti ona vrsta Alena Čumka, ruskog vidovnjaka čija slika vas, kad je zalepite na zid, leči.
„Jedino ako promene zakonske regulative, pa pošto mu je blizu, može da bude od 7 do 15 na Andrićevom vencu, a 15 do 22 da bude u skupštini Grada“, kaže.

Kako navodi, pošto će Vučić verovatno biti na plakatu SNS, opozicija mora da napravi strategiju koja će biti bolja od strategije koju su imali na predsednickim izborima.

„Bila je teorija ako zalepite Alena Čumka na frižider i vi ga gledate vama je bolje, to je taj placebo efekat. Naprednjaci koriste Vučića koji kod određenog broja građana izazaziva placebo efekat, kao nekog čoveka kojeg samo treba da držite na nekom plakatu i rešiće sve vaše probleme“, kazao je Petrović.

Dodaje da opozicija treba da smisli kako oni da naprave placebo efekat kod birača, ali i da oni imaju „previše slika“ koje bi stavili na taj plakat.

Kako kaže, previše stranaka pledira da bude opozicija.

Govoreći o Dosta je bilo, kazao je da ta stranka ima zanimljivih političara koji obećavaju da mogu nešto uraditi, ali njihov odnos prema medijima podseca na SNS.

„Njihova pres služba se ponaša kao pres služba SNS. Dosta je bilo izgleda kao mala sektica, imaju korporacijski duh, i ko god napiše nesto protiv njih idu đonom“, kaže Petrović i dodaje da su svi političari sujetni, ali da nema smisla ratovati protiv novinara zbog svega što napišu kritički.

Urednik Danasa je rekao i da bi predsednik Srbije trebalo unutrašnji dijalog da pokrene o stanju u medijima.

„Da pozove glavne urednike medija i da pričamo o tome. To je jedno od bitnih pitanja za demokratsko društvo. Pitao bih ga dokle će da smatra neprijateljima sve medije koji kritički pišu o njemu“, kaže on.

Preuzeto sa: rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here