Home Vesti Rujević o dijalogu o Kosovu: Vučić bacio kosku opoziciji

Rujević o dijalogu o Kosovu: Vučić bacio kosku opoziciji

144
0
Nemanja Rujević - Srbija izbori
Foto: N1

Novinar Dojče velea (DW) Nemanja Rujević izjavio je u Novom danu da ideja o unutrašnjem dijalogu o Kosovu nije loša, samo kad bi bila iskrena.

Izvor: N1

„Kao što kaže opozicija, u ovoj atmosferi ne može biti dijaloga jer ni o čemu ne postoji dijalog. Skupština je pretvorena u instrument izvršne vlasti, ne može biti pravog dijaloga ni o čemu. Drugi argument opozicije, da je sad kasno za dijalog, ne pije vode, jer nećemo kao mala deca da se ljutimo i kažemo nećemo 2017. da pričamo jer je trebalo pre pet godina“, rekao je Rujević.

On smatra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić o svemu razmišlja taktički, a ne politički, i da je odigrao taktički pametno jer je „bacio kosku opoziciji“.

„Koja sad izgleda nedemokratično, neće da razgovara itd. Džabe vi nećete, kad se to već dešava putem medija“, kaže on.

Prema njegovom mišljenju, Kosovo nikad nije glavna tema kod ljudi pred izbore, ali ima kapacitet da podgreje emocije u svakom trenutku.

Opozicija se gubi u raspravi o kolonama
Odgovarajući na pitanje o mogućem ujedinjenju opozicije, Rujević kaže da to ne očekuje i smatra da se, kao i pred predsedničke izbore, „gubi u raspravi o kolonama“.

„Prvo što mi padne na pamet, kad vidim recimo Demokratsku stranku da priča o ujedinjenju, jeste: A što ste se onda delili?“, pita se on.

Prema njegovim rečima, opozcija deluje neverodostojno – šlepa se i radi ono što i Srpska napredna stranka koja hoće da ujedini sve moguće.

Preuzeto sa: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here