Home Gradski izbori Čedomir Jovanović na beogradske izbore izlazi samostalno

Čedomir Jovanović na beogradske izbore izlazi samostalno

134
0
Čedomir Jovanović - Srbija izbori
Foto: N1

Liberalno demokratska partija (LDP) na predstojeće beogradske izbore izaći će samostalno, rekao je lider te stranke Čedomir Jovanović i dodao da ne može na izbore da izađe nikako drugačije nego sam.

„Šta ću ja sa ostacima Demokratske stranke, oni treba da idu na jednoj listi“, rekao je Jovanović u intervju za list „Blic“.

On je kazao da ne razume zašto se DS, lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković i Vuk Jeremić baƒve njegovom pozicijom i objašnjavaju zašto nešto ne mogu nešto da urade sa njim kad on, kako je naveo, „nikada u životu“ ništa nije radio sa njima.

„Pre 20 godina kao student nisam bio sa njima, nisam ni ’99 godine kao čuvar vatre, ni 5. oktobra, ni kada sam vodio Slobodana Miloševića u Centralni zatvor, a odatle u Hag, ni kada su mi gurali pušku u rebra u Kuli tokom pobune JSO, ni tokom ‘Sablje’, ni kada su zagazili ono što je simbolizovao Zoran Đinđić i seli Vojislavu Koštunici u krilo da bi sačuvali fotelje, nisam ni kada su na referendumu kosovizovali ovu zemlju, a ni 2012. kada su toliko sludeli ovo društvo da su ljudi odlučili da glasaju za Tomislava Nikolića i tako nas kazne sve“, rekao je Jovanović.

Upitan da li će tražiti podršku lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, Jovanović je kazao da će razgovarati sa njim, jer je on jako vredna ličnost.

„Svima bi bilo bolje da je ova zemlja imala snage da ga čuje kada je govorio“, rekao je Jovanović.

Ocenio je da bi bilo „super“ kada bi Srbija dobila vremenski okvir za prijem u EU, jer kako kaže evropske integracije su se pretvorile u crtani film i više ne motivišu društvo Srbije.

„To je jedan birokratski i užasno depresivan put. Naravno da je potrebna drugačija forma za našu evropsku budućnost. Ne možemo da živimo večito u lažima“, rekao je lider LDP.

Naveo je da EU neće „sedam miliona Srba koji vole Ruse više nego sebe“, zemlju bez farmaceutske, hemijske, elektronske, mašinske industrije, kao ni zemlju bez jakog privatnog sektora, u kojoj se mediji bore da opstanu.

Jovanović je ukazao i na neophodnost rešavanja pitanja Kosova, ističući da je Kosovo apsolutno nezavisno od Srbije u svakom smislu.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here