Home Gradski izbori Vesić: Šabić da raščisti da li je poverenik ili kandidat

Vesić: Šabić da raščisti da li je poverenik ili kandidat

161
0
Goran Vesić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug/ Dragan Kujundžić

Beograd — Gradski menadžer Goran Vesić smatra da poverenik Rodoljub Šabić koristi svoju funkciju kao „odskočnu dasku“ za ulazak u politiku.


Beograd — Gradski menadžer Goran Vesić smatra da poverenik Rodoljub Šabić koristi svoju funkciju kao „odskočnu dasku“ za ulazak u politiku.

On je, gostujući na TV Pink, rekao i da je predsednica skupštine Maja Gojković u pravu kada ga je pozvala da podnese ostavku na tu funkciju.

„Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković je potpuno u pravu kada ga je pozvala da podnese ostavku jer je on prvi urušio instituciju poverenika za zaštitu informacija od javnog značaja jer je najvažnija osobina te funkcije je nezavisnost, odnosno nemešanje u politiku“, rekao je Vesić za TV Pink.

Komentarišući navode da će se Šabić kandidatovati za gradonačelnika na gradskim izborima, Vesić se složio sa ocenom da funkcije poput Šabićeve i zaštitnika građana služe kao odskočna daska za novi politički iskorak. „Izgleda da služe. Tako je služila funkcija zaštitnika građana u slučaju (Saše) Jankovića, koji je tu funckiju koristio kako bi pravio sebi odskočnu dasku za ulazak u politiku. To očigledno sada radi i Šabić i to je više nego jasno“, ocenio je Vesić.

On je dodao da bi Šabić morao „jasno da raščišti sa sobom“ da li je poverenik ili kandidat za gradonačelnika. „Svako ima pravo da učestvuje u politici, mi smo slobodna i demokratska zemlja, to se odnosi i na Šabića, ali to nema pravo da radi sa mesta poverenika za informacije od javnog značaja, jer je to nezavisna insititucija. Tog poverenika bira skupština i on je dužan da štiti informacije od javnog značaja, odnosno da vodi računa o svim građanima podjednako“, naglasio je Vesić.

Osvrnuo se i na izbor Zorana Pašalića za zaštitnika građana ocenivši da smo u tom smislu kao društvo pokazali ozbiljnost da jednu takvu osobu izaberemo jer on nije član nijedne stranke. „Time se pokazalo da želimo da izaberemo osobu od integriteta za zaštitnika građana“, smatra Vesić.

Povodom kritika koje su se čule iz opozicije, Vesić je podsetio da je Pašalić izabran za sudiju i predsednika suda u vreme prethodne vlasti. „Pa što su ga birali za predsednika suda ako nije bio dobar. Kad ga oni biraju dobar je, a kada ga neko drugi bira nije dobar“, rekao je Vesić i izrazio uverenje da je Pašalić pravi izbor na tu funkciju.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here