Home U fokusu Šabić: Opozicija ima šanse u Beogradu ako bude jedinstvena

Šabić: Opozicija ima šanse u Beogradu ako bude jedinstvena

153
0
Rodoljub Šabić - Srbija izbori
Foto: N1

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ocenio je da za uspeh opozicije na izborima u Beogradu nije ključno pitanje „ove ili one personalne kandidature“ već zajedničko stvaranje „prihvatljivih izbornih uslova, izborna kontrola i uzajamne čvrste garancije da će posle izbora biti zajedno“.

Šabić je za „Nedeljnik“ ocenio da su rezultati predsedničkih izbora u Beogradu pokazali da šanse opozicije u glavnom gradu „nisu nerealne, ali je pitanje da li će ona umeti da ih iskoristi“.

„Beograd je sa stanovišta izbora, nesporno i veoma važan i specifičan. Na predsedničkim izborima Aleksandar Vučić je kao kandidat grupe desetak partija i pokreta osvojio na nivou cele Srbije 55 odsto, a na nivou Beograda njegov rezultat bio je osetno slabiji, za celih 11 odsto“, naveo je poverenik.

Upitan da li očekuje kritike za političku zloupotrebu funkcije poverenika ukoliko odluči da se kandiduje za gradonačelnika Beograda, Šabić je kazao da je to „već realnost“.

„Već duže vreme plasiranje laži, niskih insinuacija i prostačkih uvreda na moj račun evidentno je zadatak na kome ‘vredno radi’ nekoliko tabloida i ekipa nekakvih „političara, analitičara, stručnjaka za marketing i poveća armija botova“, kazao je Šabić.

Gojković pozvala Šabića da podnese ostavku
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković dpozvala je Šabića da da ostavku na mesto poverenika i krene u kampanju za mesto gradonačelnika Beograda.

„Molim vas da date ostavku na mesto poverenika i da danas krenete u kampanju za mesto gradonačelnika jer više će vas poštovati građani“, rekla je Gojković tokom rasprave o izboru novog zaštitnika građana u Skupštini Srbije, a povodom natpisa da bi Šabić mogao biti kandidat pojedinih opozcionih stranaka za gradonačelnika.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here