Home Izbori Skupština Srbije bira zaštitnika građana

Skupština Srbije bira zaštitnika građana

220
0
_T5U0066
Foto: Darko Ćirkov

Skupština Srbije počela je vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu je izbor zaštinika građana, članova Fiskalnog saveta Srbije i članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Zasedanje je počelo minutom ćutanja povodom smrti narodnog poslanika Srpske radiklane stranke Jova Ostojića.

Za zaštitnika građana skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo predložio je predsednika Prekršajno-apelacionog suda Zorana Pašalića, koji je kandidat vladajućih poslaničkih grupa.

Poslanici će razmatrati i izbor članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je za člana tog odbora docenta na Pravnom fakultetu u Beogradu Miloša Stankovića, Vrhovni kasacioni sud predložio je sudiju Slobodana Gazivodu, a Državna revizorska institucija je predložila Jelenu Stanković.

Socijalno-ekonomski savet za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije predložio je Ivana Kovačevića, a zajedno Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije predložili su Živojina Rakočevića.

Poslanici će razmatrati i izbor članova Fiskalnog saveta. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je da predsednik tog saveta ponovo bude Pavle Petrović.

Ministar finansija Dušan Vujović predložio je Nikolu Altiparmakova za člana saveta, a guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković je predložila Vladimira Vučkovića. I Vučković i Altiparmakov su i dosad bili članovi Fiskalnog saveta.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here