Home Beograd Vučić: Naslednika predlažem u januaru 2019.

Vučić: Naslednika predlažem u januaru 2019.

245
0
Aleksandar Vuccich KZSS 13
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će na kongresu stranke koji je planiran za januar 2019. godine predložiti naslednika na čelu naprednjaka.

Vučić je gostujući na TV Hepi, govoreći i podršci koju ima ili ne u vreme hajke na njega rekao da je i to dobro da je mogao da vidi kakav je ko.

On je rekao da je dogodine 10 godina od rada stranke, da je za januar 2019. godine planiran kongres i da će tada i predložiti naslednika.

Kako je rekao veruje da će većina izabrati toga koga je predložio i naveo da je pomogao stranci da ostvari najveće izborne pobede u modernoj srpskoj istoriji i da Srbija postane dobro uređena normalna zemlja.

Poručio je i da će to biti osoba koja iznad svega voli svoju zemlju, neće je sramotiti i koja će i nadalje pobeđivati na izborima.

Predsednik kaže da ga kritike koje cita o sebi ne pogađaju previše, ali i da mu nije prijatno, te dodaje da se i u tome vodi onim sto je Čerčil rekao: „najbrži put u propast kad vas svi hvale, a ozbiljne rezultate imate kada vas kude i napadaju“.

Kao primer navodi pisanje jednog tabloida, koji ga, kaže, napada zato sto ne dozvoljava utaju porez ili uzimanje kredita od državne banke, koji se posle ne vraća.

„Ako uzmete kredit od državne banke kredit morate da vratite a ne da vratite 300.000 evra a uzmete tri miliona“, rekao je Vučić gostujući na Hepi televiziji.

Na pitanje kome ne odgovara jak Aleksandar Vučić, kaže -mnogima, te dodaje da je mnogo novca uloženo u priču u vezi sa Savamalom, slučaj koji će se, siguran je, rešiti.

Ponovio je da je za taj slučaj iz inostranstva stiglo više od 25 miliona evra, pre svega za „različite kuće tzv. nezavisnog novinarsta, za slobodno posmatranje izbora, kao protočni bojleri, za druge organizacije koje je trebalo da organizuju proteste“.

„To je jedna široka akcija, ne za rušenje režima, jer znaju da nije dovoljna, nego otprilike za disiplinovanje i mene i drugih ljudi i slabljenje pozicije nezavisne i suverene države“, rekao je Vučić, dodajući da je ponosan što Srbija sama donosi odluke, sama bira svoj put u budućnost, što je država i ima svoje ja.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here