Home Beograd Jeremić: Opozicija da zajedno nastupi na izborima u Beogradu

Jeremić: Opozicija da zajedno nastupi na izborima u Beogradu

158
0
vuk jeremic 1
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Centra za međunarodnu politiku i održivi razvoj Vuk Jeremić izjavio je da bi na predstojećim beogradskim izborima opozicija trebalo da nastupi jedinstveno i ocenio da bi sve drugo osim zajedništva poslalo obeshrabrujuću poruku biračima.

„U ovom trenutku postoji samo jedna opcija koja bi mogla da napravi suštinsku razliku na predstojećim beogradskim izborima, a to je jedinstvena lista opozicije“, rekao je Jeremić za Danas.

On je izrazio uverenje da uz „sve poštovanje“ suprotnosti koje postoje u strankama opozicije, one nisu nepremostive i istakao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da opozicija jedinstveno nastupi.

„Razlika između bilo kog dela stvarne opozicije i režima je veća u odnosu na naše međusobne razlike“, ocenio je Vuk Jeremić odgovarajući na pitanje da li je moguće ujedinjenje opozicije na beogradskim izborima.

On je rekao da je razgovarao s mnogim liderima stranaka opozicije, a najviše sa Sašom Jankovićem.

„Ali poražavajuće je da se još nije ni pokušalo da se svi zajedno nađemo za istim stolom i da se dogovorimo bar oko stvari gde ne bi smelo da bude nikakih podela“, rekao je Jeremić.

Na pitanje da li postoje spoljni pritisci da se opozicija ujedini, on je odgovorio da koliko mu je poznato ne.

Jeremić je rekao i da se intenzivno radi na operativnim i drugim aspektima oko formiranja stranke i da bi taj posao trebalo da se završi na jesen, ako sve bude išlo po planu.

Izvor: http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here