Home Čačak Opšta tuča odbornika u Čačku

Opšta tuča odbornika u Čačku

167
Tuča odbornika - Srbija izbori
Foto: B92/ Screenshot

Čačak — Na sednici Skupštine grada Čačka došlo je do tuče, a intervenisala je i Hitna pomoć, prenosi Glas Zapadne Srbije.

Čačak — Na sednici Skupštine grada Čačka došlo je do tuče, a intervenisala je i Hitna pomoć, prenosi Glas Zapadne Srbije.

Pošto je predsednik Skupštine grada Igor Trifunović počeo da izriče mere opomene odbornicima opozicije, odbornik Dveri Aleksandar Tanasković prišao je do stola za kojim sedi Trifunović i bacio mu u lice skupštinski materijal.

Potom je došlo do tuče i guranja među odbornicima.

Tokom ovog incidenta Trifunoviću je povređeno oko, zbog čega je intervenisala i Hitna pomoć, pa je prebačen na Urgentno odeljenje čačanske bolnice.

Sednica Skupštine grada Čačka i danas je obeležena bizarnim momentima kao i juče.

Sednica održana u sredu obeležena je momentima poput istovremenog obraćanja odbornika sa dve govornice u sali, jednom regularnom, i drugom naknadno ubačenom, a nastavljena je u sličnom stilu, uz odlaganje od jutros za po podne, jednom pauzom, govorenjem sa dve govornice i lomljenjem mikrofona.

Sednica je, naime, samo što je počela – ponovo prekinuta zbog incidenta koji se dogodio.

Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović, je odmah nakon izlaganja predsednice Saveta za statut grada Branke Pavlović, o novom poslovniku o radu skupštine, otvorio pretres u načelu, ne dozvoljavajući odbornicima Dveri da reklamiraju povredu poslovnika.

Odbornici Dveri su zbog toga negodovali, blokirajući skupštinsku govornicu i sto za kojim sedi predsedavajući.

Trifunović je jednom broju odbornika Dveri izrekao opomene, a zatim je došlo do guranja među odbornicima i lomljenja mikrofona.

Posle jutrošnjeg odlaganja, sednica skupštine grada Čačka nastavljena je danas po podne oko 16.00 sati, sa skoro celim satom zakašnjenja, ali je posle 10 minuta prekinuta.

Na dnevnom redu 14. sednice nalazi se predlog novog poslovnika o radu, na koji su odbornici opozicije podneli više od 1.100 amandmana, a Savet za statut grada odbacio je veliku većinu tih amandmana.

U skupštinskoj sali se i dalje nalaze dve govornice.

Izvor: www.b92.net