Home Čačak Dveri traže vanredne gradske izbore u Čačku

Dveri traže vanredne gradske izbore u Čačku

199
0
Srpski pokret Dveri - Srbija izbori
Foto: B92

Čačak — Pokret Dveri zatražio je posle incidenta na sednici Skupštine grada u Čačku ostavku predsednika Skupštine grada Igora Trifunovića i vanredne gradske izbore.

Čačak — Pokret Dveri zatražio je posle incidenta na sednici Skupštine grada u Čačku ostavku predsednika Skupštine grada Igora Trifunovića i vanredne gradske izbore.

Dveri negiraju da je incident nije izazvao njihov odbornik i kažu da je Trifunović ukidanjem rasprave o novom poslovniku zabranio odbornicima opozicije da govore.

Dveri tvrde da su čelnici vlasti od početka želeli incident za koji bi bile optužene Dveri, navodi se u saopštenju čačanskog odbora te stranke, uz napomenu da posebno osuđuju izjavu gradonačelnika Miluna Todorovića koji je, kako dodaju, komentarisao sednicu na kojoj nije bio prisutan.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je da je do tuče na sednici Skupštine grada došlo kada je odbornik pokreta Dveri Aleksandar Tanasković, bacio materijal na glavu predsednika Skupštine grada Igora Trifunovića i povredio mu oko.

Todorović je Tanjugu kazao da se Trifunović trenutno nalazi u bolnici u Čačku, da je svestan, da mu je povređeno oko i da mu je izmeren visok pritisak.

„Osuđujemo svaku vrstu divljačkog napada. Ovo je jedan od presedana u našem lokalnom parlamentu, kada su pojedini odbornici opozicije pokušali i fizički da se obračunaju sa predsednikom, sekretarom gradske skupštine i članovima gradskog veća“, rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima, odbornička grupa SNS podneće krivičnu prijavu protiv izazivača nereda, a istražni organi će dalje sprovesti procedurtu.

Na sednici Skupštine grada Čačka došlo je do tuče, a intervenisala je i Hitna pomoć.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here