Home Izbori Prva sednica Vlade: Imenovan gensek, povučeni zakoni…

Prva sednica Vlade: Imenovan gensek, povučeni zakoni…

187
0
Ana  Brnabić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Jutros održana prva sednica novoizabrane Vlade Srbije. Novak Nedić imenovan za generalnog sekretara Vlade.

Beograd — Jutros održana prva sednica novoizabrane Vlade Srbije. Novak Nedić imenovan za generalnog sekretara Vlade.

Na sednici, koja je počela u 07.30, usvojen je Zaključak kojim se iz skupštinske procedure povlače predlozi zakona i drugih akata koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove Vlade, saopštila je vladina Kancelacija za saradnju s medijima.

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da je to što su neki zakoni povučeni uobičajeno prilikom izbora nove vlade. „To je redovna, normalna procedura. Kada skupština izabere novu vladu, onda se svi zakoni koji su upućeni u skupštinu povlače, kako bi ih nova vlada, novi ministri, novi kabineti pogledali“, rekla je Brnabić novinarima.

Ona je dodala da novi ministri, ukoliko žele, mogu nešto da promene, te onda predlozi zakona idu na javnu raspravu i onda ih usvaja nova vlada. „To su onda zakoni koji su upućeni od strane aktuelne vlade“, zaključila je ona.

Vlada je konstatovala i prestanak dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima.

Na današnjoj sednici je, takođe, usvojen i zaključak da se redovne sednice Vlade Srbije održavaju četvrtkom u 13 časova, dodaje se u saopštenju.

Narodna skupština usvojila je u četvrtak program i izabrala Vladu Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, sa 157 glasova „za“ i 55 „protiv“. Poslanici su se izjašnjavali javnom prozivkom, a bilo je prisutno 212 od 250 poslanika, iako je prethodno utvrđeno da je prisutno 175, uoči početka glasanja.

Nešto posle 20 sati, u prisustvu gostiju i uglavnom poslanika većine, ministri i novoizabrana predsednica Vlade Srbije su položili zakletvu i pristupili pojedinačnom potpisivanju i čestitanju.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here