Home Izbori Palma: Nećemo glasati za damu Anu Brnabić

Palma: Nećemo glasati za damu Anu Brnabić

159
0
Dragan Marković Palma - Srbija izbori
Foto: N1

Šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković rekao je da je mandatarka Ana Brnabić dama, da nema ništa lično protiv nje, ali da ipak ne može da glasa za to da ona bude premijer.

Šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković rekao je da je mandatarka Ana Brnabić dama, da nema ništa lično protiv nje, ali da ipak ne može da glasa za to da ona bude premijer.

Marković je tokom rasprave o izboru vlade u skupštini Srbije kazao da nikada ni jednu ružnu reč neće reći o njoj, ali da za funkciju premijera mora da postoji „jedna određena biografija“.

„Ako sam nekoga uvredio, a nadam se da nisam, ja se izvinajvam, ali ovo je pitanje koje za nas nije moglo da se promeni“, rekao je Marković i istakao da niko nije vršio pritisak na njega i poslanike da promene mišljenje, niti ga je predsednik Aleksandar Vučić ubeđivao da promeni stav.

On je pohvalio brojne ministre, a za Aleksandra Vulina rekao da mu funkcija ministra odbrane „pristaje“.

„Ne možemo da glasamo za izbor dame Ane Brnabić za premijera, ali pošto se u paketu glasa za ministre izvinjavamo se ministrima. Protiv Ane nemamo ništa lično, ali mora da se poštuje stav – to je demokratija jedne partije i onog što se zove život za nas iz Jedinstvene Srbije“, kazao je Marković i dodao da nije u pitanju diskriminacija.

Povodom održavanja gej parade u Beogradu, lider JS je rekao da nema ništa protiv „tih ljudi“, ali da „sve što što rade treba da rade u svoja četiri zida“.

„Nas petoro poslanika JS sastavila je porodica i program. Ovo ne radimo iz političkih razloga i poena – ovo je naš život, tako smo se rodili, naše ubeđenje je takvo. Ne ponižavamo druge i ne potcenujemo druge, poštujemo se i kao i do sada za sve što je dobro za Srbiju naša partija će glasati“, rekao je Marković i dodao da nije u pitanju diskriminacija.

Marković je ranije rekao da neće glasati za Anu Bnabić jer smatra da na čelu vlade ne može da bude pripadnik LGBT zajednice.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here