Home Lokalni izbori „Napeti izbori, predstavnici SNS brojali iza paravana“

„Napeti izbori, predstavnici SNS brojali iza paravana“

140
0
Izbori 2017 - Srbija izbori
Foto: B92/ Thinkstock

Izbori za članove Saveta mesne zajednice u selu Vojvodinci kod Vršca protekli su u napetoj atmosferi, piše agencija Beta.

Izbori za članove Saveta mesne zajednice u selu Vojvodinci kod Vršca protekli su u napetoj atmosferi, piše agencija Beta.

Nakon zatvaranja biračkog mesta, predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) su organizovali brojanje glasova „iza paravana“, da bi potom pod policijskom pratnjom odneli birački materijal u zgradu opštine u Vršcu, rekli su agenciji Beta očevici.

Izbori u Vojvodincima, selu s većinskim rumunskim stanovništvom, prvo su održani 28. maja i na njima je SNS izgubio, ali su potom poništeni zbog uočenih nepravilnosti. Na tim izborima, od pet članova Saveta mesne zajednice Vojvodinci, izabrana su četiri koji nisu bila ispred SNS-a, a glasao je ukupno 191 birač.

I tada su očevici ispričali da je komisija brojala tri puta glasove, utvrdila da je sve u redu, sastavila zapisnik i potpisala ga, ali pre nego što je zapisnik iz Vojvodinaca krenuo na put ka Vršcu, u selo su stigla dva automobila sa šestoricom krupnih mladića, koji su sve članove komisije izbacili napolje i pristupili ponovnom prebrojavanju glasova.

Nakon toga je utvrđeno da postoji jedan listić viška u glasačkoj kutiji, zbog čega su izbori bili poništeni.

Meštani su posvedočili da su pre današnjih ponovljenih izbora dobijali pretnje, ucene i korupcionaške ponude, kako bi glasali za kandidate SNS-a.

Meštani su poručili da neće popustiti pod pritiscima, pa su se danas organizovali i njih oko 200 je neprestano bilo na ulicama sela, kako ne bi dozvolili da u Vojvodince dođu ljudi sa strane i da vrše pritisak, ispričali su očevici.

Očevici su posvedočili da je atmosfera tokom celog dana bila veoma napeta.

Izvor. www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here