Home Izbori „Ili fer i pošteni izbori ili bojkot“

„Ili fer i pošteni izbori ili bojkot“

163
0
_T5U0318
Foto: Darko Ćirkov

Pokret za preokret založio se da odluka o učešću opozicije na izborima u Beogradu treba da zavisi od toga da li će biti uslova za fer i poštene izbore.

„Pokret poziva sve ostale opozicione stranke i pokrete da se ujedine po tom pitanju i da jedina tema razgovora sa režimom Aleksandra Vučića treba da bude zahtev za poštene i fer izborne uslove. Ukoliko ne budu obezbeđeni takvi uslovi treba razmotriti mogućnost opšteg poziva na bojkot izbora. Uz to Pokret poziva sve istinske opozicione stranke i pokrete da potpišu izjavu da nakon izbora neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su ostali principi od čijeg poštovanja treba da zavisi učešće na izborima uvid u finansijsko poslovanje gradskih vlasti Beograda, preispitivanje ekonomskih, pravnih, urbanističkih, arhitektonskih i drugih aspekata projekta „Beograd na vodi“, preispitivanje privatizacije TV „Studio B“ i zahtev za vraćanje osnivačkih prava gradu Beogradu, postavljanje na odgovorne funkcije najkvalitetnijih i najprofesionalnijih kadrova, određivanje pravaca razvoja Beograda i određivanje priorita u radu.

„Ukoliko se zajedno izborimo za poštene i fer izbore Pokret za preokret predlaže zajedničku opozicionu listu, ali će i ukoliko do toga ne dođe pokret učestvovati na izborima samostalno ili u okviru uže koalicije“, dodaje se.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here