Home Izbori Brnabić: Najvažnije je da vlada bude u zakonskom roku

Brnabić: Najvažnije je da vlada bude u zakonskom roku

155
0
Ana  Brnabić - Srbija izbori
Foto: N1

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je u ovom trenutku najvažnije da Srbija dobije vladu u zakonskom roku, kao i da se u Skupštini formira stabilna većina, koja će obezbediti nastavak započetih reformi.

Brnabićeva je, povodom navoda u medijima da je neizvesno da li će u Skupštini Srbije dobiti podršku za mesto premijera Srbije, u izjavi za agenciju Beta navela da razgovara s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji joj je ponudio mandat.

„Za mene je ovo lično, još jedna potvrda da je za predsednika Aleksandra Vučića interes Srbije na prvom mestu i da je zbog građana on spreman da menja stvari u našoj zemlji“, rekla je ona.

List Blic je objavio da Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbeđivanju većine u parlamentu, kada je reč o izglasavanju Ane Brnabić za premijera, te da će zbog toga čak biti odložena sednica Skupštine Srbije, na kojoj bi trebalo da bude data podrška Brnabićevoj.

Funkcioner SNS-a, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je za taj list da su pred predsednikom Vučićem i strankom problemi koji se tiču obezbeđivanja većine u Parlamentu.

„U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbeđivanje te većine. Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić“, rekao je Stefanović za Blic.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here