Home Izbori Opozicija različito o izboru Ane Brnabić za mandatarku

Opozicija različito o izboru Ane Brnabić za mandatarku

109
0
Dragan Šutanovac - Srbija izbori
Foto: N1

Predstavnici opozicije u Srbiji različito su ocenili odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da za mandatara za sastav nove vlade Srbije postavi Anu Brnabić. U DS smatraju da je „nebitno“ ko će biti premijer, Dveri kažu da je o izboru mandatara „odlučio Zapad“, a LDP najavljuje podršku svakom „hrabrom potezu“ koji će nešto promeniti.

Predstavnici opozicije u Srbiji različito su ocenili odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da za mandatara za sastav nove vlade Srbije postavi Anu Brnabić. U DS smatraju da je „nebitno“ ko će biti premijer, Dveri kažu da je o izboru mandatara „odlučio Zapad“, a LDP najavljuje podršku svakom „hrabrom potezu“ koji će nešto promeniti.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da je informacija o tome ko će preuzeti kancelariju premijera nebitna jer već pet godina o sudbini naroda u Srbiji odlučuje jedan čovek.

„Ta informacija potpuno je nebitna jer već pet godina i funkciju premijera i predsednika i vrhovnog komandanta i koordinatora službi i spasitelja iz poplava i vozača kamiona kroz tunele obavlja samo jedan čovek koji jedini odlučuje o sudbini ovog naroda“, naveo je Šutanovac u pisanoj izjavi.

On je ocenio i da se u Srbiji uspostavlja „sultanat“ u kome postoji jedan sultan i mnogo vezira, među kojima je i Ana Brnabić.

Po njegovim rečima, informacija o imenu mandatara je samo „informacija ko će preuzeti odgovornost za sva Vučićeva nerealizovana obećanja“.

Šutanovac je istakao u da je nakon razgovora sa predstavnicima vladajuće većine i dela opozicije, predsednik Aleksandar Vučić odredio mandatara koga niko tokom tih razgovora nije predložio što govori u prilog tezi da se u Srbiji simulira demokratija nauštrb svih gradjana koji u Srbiji svakoga dana žive sve lošije.

Kako je ocenio, novi premijer će imati autoritet samo ukoliko u prvoj nedelji uhapsi odgovorne za Savamalu i batinaše koji su napali novinare i gradjane na dan polaganja Vučićeve zakletve.

„U suprotnom, imaćemo Vladu u kojoj će šef biti isti kao i do sada, samo sa druge pozicije“, istakao je Šutanovac.

Obradović: Niko od birača SNS ne bi glasao za Brnabić
Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da kandidatkinja za predsednika Vlade Ana Brnabić ima veće poverenje zapada od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Ana Brnabić ima veće poverenje zapada od Vučića. Zato predsednik mora da predloži ono što mu je zapad naredio. Izgleda da se nije mnogo pitao“, napisao je Obradović na društvenoj mreži Tviter.

Obradović je u saopštenju potom naveo da je to poniženje i za samu SNS koja nema kvalitetnog kandidata za predsednika Vlade, kao i za sve socijaliste koji su imali lažno obećanje vrha SPS da će Ivica Dačić biti novi premijer i da zbog toga treba da podrže Vučićev izbor za predsednika Srbije.

„Nijedan glasač SNS i SPS nikad ne bi glasao za Anu Brnabić“, naveo je Obradović.

On je kazao da niko ne zna ko je Ana Brnabić, šta su njena politička uverenja, izuzev da ceo život radi za strane kompanije i nevladine organizacije i da je svoje visoko obazovanje stekla na zapadu.

„Sada su i na mestu predsednika i na mestu premijera osobe koje za sve što su uspeli u politici duguju Zapadu. Sada ostaje da vidimo šta će Srbija sve morati da plati, preda i proda zbog njihovog dolaska i opstanka na vlasti“, kazao je Obradović.

LDP: Bitna je politika koju će voditi Ana Brnabić, a ne njena ličnost
Liberalno demokratska partija saopštila je da je interesuje politika, a ne ličnost Ane Brnabić i da će podržati svaki njen „hrabar potez“ kojim se menja ono što ta stranka smatra lošim.

Odnosi između LDP i Brnabić zavisiće od njene spremnosti da napravi razliku između Brisela i Moskve, definišući kao prioritet evropsku budućnost zemlje, od njene sposobnosti da preseče gordijeve čvorove u regionu, od Bosne i Hercegovine i Kosova do Hrvatske, što je preduslov čupanja Srbije iz živog blata devedesetih, istakla je ta stranka.

Zavisiće i od njenog razumevanja značaja našeg članstva u NATO savezu kao jedine garancije da će nam deca živeti u miru i, konačno, od njenog autentičnog nastupa u unutrašnjoj politici i komplikovanim međusobnim odnosima koji se moraju menjati jer uništavaju društvo, zavise i međusobni odnosi LDP i buduće premijerke, navodi se u saopštenju.

Sandra Rašković Ivić: Kapitulacija Vučića pred Vašingtonom
Šefica poslaničke grupe „Nova Srbija – Pokret za spas Srbije“ Sanda Rašković Ivić rekla je danas da je izbor Ane Brnabić za buduću premijerku kapitulacija predsednika Srbije Aleksandra Vučića pred Vašingtonom.

„To je očekivana odluka koja ne dolazi iz Vučićeve glave nego je odluka koja je sugerisana sa strane“, rekla je Sandra Rašković Ivić agenciji Beta.

Ona je dodala da je „jako teško zamisliti Anu Brnabić kako brani Kosovo i Metohiju i prava radnika od Medjunarodnog monetarnog fonda“.

Rašković Ivić je kazala da je Aleksandar Vučić mesecima promovisao ministarku državne uprave i lokalne samouprave Anu Brnabić sa ciljem da je približi narodu i da bi imala, kako je navela, „humanitarno materinsku ulogu jedne vredne žene“.

„Videli smo da gospodju Brnabić koja mesecima vodi humanitarne akcije, nagradne igre i deli ključeve od stanova. Tako je radjeno na njenom profilisanju i njenoj promociji“, rekla je Rašković Ivić Beti.

Jovanović (DSS): Ne vidim ništa što Anu Brnabić kvalifikuje za premijera
Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da ne vidi ništa što Anu Brnabić kvalifikuje da predvodi Vladu Srbije.

„Nadam se da se niko nije rukovodio činjenicom da ličnost Ane Brnabić odgovara definiciji današnje političke korektnosti“, rekao je Jovanović, navodi se na nalogu DSS-a na društevnoj mreži Tviter.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here